• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto s mořskými plody
Napište svůj komentář k receptu

Italské rizoto s mořskými plody

autor: Roman951
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g rýže Arborio
    • 4
      ks šalotka
    • 800
      ml kuřecí vývar nebo zeleninový
    • 300
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 5
      lžíce máslo
    • 200
      g parmezán
    • 200
      g krevety nebo mořská směs
    • 1
      sůl
    • 1
      černý pepř
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • šťáva z limetky

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku.
2
Přidám rýži arborio a lehce opražím.

RADA: Recepty na nejlepší rizota

3
Rýži arborio postupně zalévám bílým vínem, než se zcela vypaří. Přitom stále promíchávám.
4
Začnu postupně přilévat domácí horký vývar. Stále míchám. Vždy, když rýže vývar vypije, přiliji další část. Takhle se rýži věnuji do té doby, než vsákne všechen vývar a je měkká na skus. Trvá to asi 20 minut.
5
Na závěr, když už vypnu plamen, přidám do rizota 2 pořádné lžíce másla, 100 g parmezánu a promíchám.
6
Krevety připravím vedle v pánvi na kapce olivového oleje s čerstvě mletým pepřem. Na závěr zakápnu šťávou z limety.

RADA: Jak snadno oloupat krevety

7
Rizoto servíruji pokladené krevetami. Posypu čerstvě nasekanou bazalkou a zbytkem parmezánu. Dle chuti si zakápnu šťávou z limety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Špíz s mořskými plody po asijsku

Špíz s mořskými plody po asijsku

Těstoviny s mořskými plody

Těstoviny s mořskými plody

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Černý pepř Krevety Kuřecí vývar Máslo Olivový olej Parmezán Rýže Šalotka Šťáva z limetky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Zapékané těstoviny s cuketou

Zapékané těstoviny s cuketou

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Voňavé asijské ossobuco…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
38
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
35
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Italské masové kuličky se špagetami
Italské masové kuličky se špagetami
Italské protlačované nudle - passatelli
Italské protlačované nudle - passatelli
Italské rizoto II
Italské rizoto II
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské těstoviny
Italské těstoviny
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto s mořskými plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact