• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská variace
Napište svůj komentář k receptu

Italská variace

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská variace
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • šalotka
    • česnek
    • rajčata
    • rozmarýn
    • bílé víno
    • rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • vepřová pečeně bez kosti
    • tymián snítka - čerstvý

Postup přípravy receptu

1
Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a nakrájíme na hrubší kousky. V pekáčku rozehřejeme asi 3-4 lžíce panenského olivového oleje a přidáme nakrájené šalotky, česnek, k tomu také snítku rozmarýnu a tymiánu a lehce osmahneme, dokud cibule nezesklovatí.
2
Potom přidáme již připravenou vepřovou pečeni a též lehce osmahneme. Po osmahnutí doplníme do pekáčku omytá, na čvrtky nakrájená čerstvá rajčata a asi 2 dl bílého vína a dáme do středně vyhřáté trouby péct.
3
Po upečení je potřeba maso vyndat a uložit na teplé místo, vzniklý výpek propasírovat a dochutit rajčatovým protlakem (ale jenom lehce, spíše kvůli zahuštění) popřípadě dosolit a dokořenit. Maso poté nakrájíme na plátky, na talíři zalijeme omáčkou a podáváme s vařenými těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maďarská variace

Maďarská variace

Nepečená střecha - slané variace

Nepečená střecha - slané variace

Kapr - Vánoční variace

Kapr - Vánoční variace

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea | 23. 5. 2006 11:32

    Toto nie je kritika, skôr upozornenie. Panenský olivový olej je jediný, ktorý nepresiel tepelnou úpravou (preto sa volá Virgen, Vergine atd.) a je preto vhodný len na saláty. Je hriech pouzit ho na smazenie bravcového mäsa.Aká je to stredne vyhriata rúra (nebolo by presnejsie uviest teplotu tak, ako je na ovládacom gombíku rúry napísané)?Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Pečení Smažení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rozmarýn Šalotka Sůl Tymián Vepřová pečeně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Brokolicová (květáková) roláda

Brokolicová (květáková) roláda

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Kuře v solné krustě

Kuře v solné krustě

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
22
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
17
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Italská variace
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact