• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská trikolora
Napište svůj komentář k receptu

Italská trikolora

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      ml šťáva (ze spařené rukoly)
    • 175
      ml voda
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g rukola
    • 1
      plátek želatina plátková
    • 20
      g smetana ke šlehání
    • 2,20
      g agar-agar
  • Kuličky z mozzarelly a oliv
    • 250
      g černé olivy (bez pecek)
    • 3
      g glukonolaktát
    • 1,50
      g gelespessa (nebo 0.7 g xantanové gumy)
    • 750
      ml voda
    • 3
      g alginát
    • 250
      g mozzarella
    • 150
      ml syrovátka (z mozzarelly)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové hadičky…
2
Přestože působí dojmem klasických těstovin, jsou tyto špagety vlastně jen zeleninové želé. Nejprve svařte 150 g šťávy ze spařené rukoly se 175 ml vody a špetkou soli. Přidejte 100 g rukoly, převařte, rozmixujte a přefiltrujte přes tzv. superbag. Nechte podle návodu na obalu nabobtnat 1 plátek želatiny. Špagety podávejte s kuličkami z černých oliv a mozzarelly podle níže uvedeného receptu.
3
**Obr. 1**
4
Přefiltrovanou rukolovou šťávu vlijte do kastrůlku s 20 g 30% smetany, osolte, přidejte 2,2 g agar-agaru a za stálého míchání přiveďte k varu.
5
**Obr. 2**
6
Když je směs rozmíchaná, vypněte plamen a vmíchejte nabobtnalou želatinu.
7
**Obr. 3**
8
Do injekční stříkačky natáhněte rukolové želé.
9
**Obr. 4**
10
Pomocí stříkačky plňte ještě horkou hmotu do gumových hadiček.
11
**Obr. 5**
12
Hadičky zchlaďte a pak opět za pomoci injekční stříkačky vytlačujte přímo na talíř „špagety“. Podávejte je s kuličkami z mozzarelly a černých oliv, doplňte rajčaty a lístky rukoly.
13
**Kuličky z mozzarelly a černých oliv **
14
Rozmixujte asi 250 g černých oliv bez pecek a nálevu a profiltrujte. Do 150 g této profiltrované šťávy vmíchejte 3 g glukonolaktátu, rozmixujte a přimixujte 1,5 g Gelespessy nebo 0,7g xantanové gumy. Nechte alespoň 12 hodin stát. Připravte si alginátovou lázeň (viz níže), odměrkou do ní klaďte zahuštěnou olivovou šťávu a nechte asi 3 minuty tvořit gelový obal. Do 750 ml vody s co nejnižším obsahem vápníku vsypte 3 g alginátu a rozmixujte. Lázeň nechte přes noc stát.
15
Do robota dejte 150 ml syrovátky z mozzarelly, 250 g natrhané mozzarelly a rozmixujte. Osolte a nechte odstát. Polokulatou lžící pak nabírejte mozzarellovou směs a opatrně ji pouštějte do alginátové lázně. Nechte 10 minut stát a pak kuličky vyjměte sítem do vody. Vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat. Olivové i mozzarellové kuličky můžete uchovat v olivovém oleji. Připravte je vzhledem k době stání raději den předem.
16
----
17
//(Foto: Zdeněk Lhoták)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Italská omáčka

Italská omáčka

Italská caponata

Italská caponata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 23. 4. 2012 07:36

    To je jako návod z Malého chemika :-D :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Agar-agar Alginát Černé olivy Gelespessa Glukonolaktát Mozzarella Rukola Smetana ke šlehání Šťáva Sůl Syrovátka Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Rychlá sedlácká omeleta

Rychlá sedlácká omeleta

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

119
Boloňské špagety
Boloňské špagety
89
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
87
Kuřecí salát s vejci
Kuřecí salát s vejci
82
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
67
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Italská polévka Minestrone Institutu…
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kuře
Italské kuře
  • Recepty.cz
  • Italská trikolora
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact