• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská trikolora
Napište svůj komentář k receptu

Italská trikolora

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
Italská trikolora
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 150
      ml šťáva (ze spařené rukoly)
    • 175
      ml voda
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g rukola
    • 1
      plátek želatina plátková
    • 20
      g smetana ke šlehání
    • 2,20
      g agar-agar
  • Kuličky z mozzarelly a oliv
    • 250
      g černé olivy (bez pecek)
    • 3
      g glukonolaktát
    • 1,50
      g gelespessa (nebo 0.7 g xantanové gumy)
    • 750
      ml voda
    • 3
      g alginát
    • 250
      g mozzarella
    • 150
      ml syrovátka (z mozzarelly)
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové hadičky…
2
Přestože působí dojmem klasických těstovin, jsou tyto špagety vlastně jen zeleninové želé. Nejprve svařte 150 g šťávy ze spařené rukoly se 175 ml vody a špetkou soli. Přidejte 100 g rukoly, převařte, rozmixujte a přefiltrujte přes tzv. superbag. Nechte podle návodu na obalu nabobtnat 1 plátek želatiny. Špagety podávejte s kuličkami z černých oliv a mozzarelly podle níže uvedeného receptu.
3
**Obr. 1**
4
Přefiltrovanou rukolovou šťávu vlijte do kastrůlku s 20 g 30% smetany, osolte, přidejte 2,2 g agar-agaru a za stálého míchání přiveďte k varu.
5
**Obr. 2**
6
Když je směs rozmíchaná, vypněte plamen a vmíchejte nabobtnalou želatinu.
7
**Obr. 3**
8
Do injekční stříkačky natáhněte rukolové želé.
9
**Obr. 4**
10
Pomocí stříkačky plňte ještě horkou hmotu do gumových hadiček.
11
**Obr. 5**
12
Hadičky zchlaďte a pak opět za pomoci injekční stříkačky vytlačujte přímo na talíř „špagety“. Podávejte je s kuličkami z mozzarelly a černých oliv, doplňte rajčaty a lístky rukoly.
13
**Kuličky z mozzarelly a černých oliv **
14
Rozmixujte asi 250 g černých oliv bez pecek a nálevu a profiltrujte. Do 150 g této profiltrované šťávy vmíchejte 3 g glukonolaktátu, rozmixujte a přimixujte 1,5 g Gelespessy nebo 0,7g xantanové gumy. Nechte alespoň 12 hodin stát. Připravte si alginátovou lázeň (viz níže), odměrkou do ní klaďte zahuštěnou olivovou šťávu a nechte asi 3 minuty tvořit gelový obal. Do 750 ml vody s co nejnižším obsahem vápníku vsypte 3 g alginátu a rozmixujte. Lázeň nechte přes noc stát.
15
Do robota dejte 150 ml syrovátky z mozzarelly, 250 g natrhané mozzarelly a rozmixujte. Osolte a nechte odstát. Polokulatou lžící pak nabírejte mozzarellovou směs a opatrně ji pouštějte do alginátové lázně. Nechte 10 minut stát a pak kuličky vyjměte sítem do vody. Vyjměte děrovanou lžící a nechte okapat. Olivové i mozzarellové kuličky můžete uchovat v olivovém oleji. Připravte je vzhledem k době stání raději den předem.
16
----
17
//(Foto: Zdeněk Lhoták)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Italská omáčka

Italská omáčka

Italská caponata

Italská caponata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 23. 4. 2012 07:36

    To je jako návod z Malého chemika :-D :-D

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Ostatní Z mléka / sýra Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Agar-agar Alginát Černé olivy Gelespessa Glukonolaktát Mozzarella Rukola Smetana ke šlehání Šťáva Sůl Syrovátka Voda Želatina plátková
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Koláč s kuřecím masem a olivami

Koláč s kuřecím masem a olivami

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Ořechová bábovka III.
Ořechová bábovka III.
24
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
20
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…
19
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Italská polévka Minestrone Institutu…
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italské antipasti
Italské antipasti
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kuře
Italské kuře
  • Recepty.cz
  • Italská trikolora
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact