• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Napište svůj komentář k receptu

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

autor: Institut Kompliment
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks mrkev
    • 80
      g hrášek
    • 1
      ks cuketa
    • 200
      g fazole v mírně slaném nálevu
    • 100
      g italské těstoviny mušličky Conchigliette
    • strouhaný parmazán na posypání
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka
    • oregáno
    • bobkový list
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička olej (slunečnicový, řepkový, olivový pro tepelnou přípravu)

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme cibuli a na trošce oleje ji osmahneme spolu s česnekem. Přidáme fazole a nakrájenou mrkev. Promícháme a zalijeme 1,5 l – 2 l vody (záleží, jak chceme mít polévku hustou). Necháme 10-15 minut povařit.
2
Přidáme oloupaná a podrcená rajčata. 10 minut povaříme, přidáme na kousky nakrájenou cuketu a dalších 10 minut vaříme.
3
Do polévky nasypeme těstoviny a za občasného míchání vaříme 20-30 minut.
4
Až budou těstoviny al dente, přidáme hrášek, promícháme a polévku dochutíme oregánem, bazalkou a bobkovým listem, dle chuti osolíme a opepříme barevným pepřem.
5
Nakonec polévku posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.
6
----
7
//
8
Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 18letých zkušeností.//
9
----
10
Energetická hodnota:
11
Hodnoty (pro 1 porci):
12
Energetická hodnota: 1470 kJ
13
Bílkoviny: 15 g
14
Sacharidy: 64 g
15
Tuky: 3,6 g
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová polévka Institutu Kompliment

Rajčatová polévka Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu Kompliment

Kuřecí prsa na zelí Institutu…

Kuře s chřestem v alobalu Institutu Kompliment

Kuře s chřestem v alobalu Institutu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peter | 29. 8. 2016 09:52

    Kde udelali soudruzi z institutu chybu ??? :-))

  • Marie Vlckova | 22. 1. 2016 06:51

    Testoviny "al dente" 20-30 minut? Ten bobkovy list se vubec nevari?

  • Šárka | 25. 6. 2014 11:35

    Cuketa veřená 30 minut je na sra.ku, stejně rozvařené budou i těstoviny. "blijící smajlík

  • dagmara17 | 19. 2. 2013 11:24

    Výborná polévka :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Minestrone
Zdravě i chutně Polévky Oběd Večeře Pozdní večeře Vaření Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Česnek Cibule Cuketa Fazole Hrášek Italské těstoviny Mrkev Olej Oregáno Pepř mletý Rajčata Strouhaný parmazán Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Makový závin III.

Makový závin III.

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

73
Klasické lečo
Klasické lečo
30
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
23
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Italská omeleta 2
Italská omeleta 2
Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky
Italská orzo polévka s bazalkovými…
Italská pizza
Italská pizza
Italská pomazánka
Italská pomazánka
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská rybí polévka „caciucco“
Italská trikolora
Italská trikolora
  • Recepty.cz
  • Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact