• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská pizza II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská pizza II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská pizza II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • majoránka sušená
    • bazalka
    • 4
      šálek mouka
    • 14
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý
    • sůl
  • Na povrch
    • rajský protlak
    • parmazán
    • žampiony
    • mortadela
    • oregáno
  • Na ozdobu
    • majoránka sušená
    • ančovičky
    • parmazán
    • bazalka čerstvá
    • lilek opečený

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř, sušenou majoránku, bazalku a rozmícháme kvásek. Podle tuhosti těsta buď přidáme trochu vody, nebo opačně něco mouky. Nejlépe rukou prsty těsto zamícháme a ručně zpracováváme až nelepí.
2
Nelepivé těsto vložíme na pomoučený vál, vypracujeme překládáním vždy stejným směrem dovnitř. Dobře vypracované těsto vložíme do mísy, povrch potřeme trochou oleje a přikryté utěrkou necháme v klidu vykynout na teplém místě asi tak na trojnásobný objem.
3
Těsto pak rozdělíme na dvě části (podle velikosti plechu). Položíme na pomoučený vál, kde jej roztáhneme prsty na plát (bez děr), nebo si můžeme pomoci těsto rozválet válečkem. Přiměřeně velký plát těsta položíme na pomaštěný plech a posypaný třeba ještě krupicí, polentou, strouhankou, aby se těsto nepřipeklo na plech. Do středu koláče na plechu dáme rajský protlak a krouživým pohybem jej rozetřeme po celém povrchu. Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme oregáno, případně žampiony nakrájené na plátky a pokryjeme větším množstvím nastrouhané mortadely, nebo jiným podobným měkkým sýrem.
4
Troubu vyhřejeme na 250 °C a těsto v ní rychle upečeme. Po vyjmutí povrch ještě můžeme ozdobit např. strouhaným parmazánem, ančovičkami, sušenými rajčaty, bazalkou, restovaným lilkem apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská pizza

Italská pizza

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Italská caponata

Italská caponata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Lilek Majoránka Mortadela Mouka Olej Oregáno Parmazán Pepř mletý Rajský protlak Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

53
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
52
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
50
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
30
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
30
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

Zdeněk Pohlreich otevřeně promluvil: Překvapivé následky rozvodu!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Italská pizza II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact