• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská pizza II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská pizza II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská pizza II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • majoránka sušená
    • bazalka
    • 4
      šálek mouka
    • 14
      g droždí
    • 1
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý
    • sůl
  • Na povrch
    • rajský protlak
    • parmazán
    • žampiony
    • mortadela
    • oregáno
  • Na ozdobu
    • majoránka sušená
    • ančovičky
    • parmazán
    • bazalka čerstvá
    • lilek opečený

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, teplé vody a cukru připravíme během asi během 10 - 15 minut obvyklým způsobem kvásek. Do čtyř šálků mouky přidáme trochu oleje, sůl pepř, sušenou majoránku, bazalku a rozmícháme kvásek. Podle tuhosti těsta buď přidáme trochu vody, nebo opačně něco mouky. Nejlépe rukou prsty těsto zamícháme a ručně zpracováváme až nelepí.
2
Nelepivé těsto vložíme na pomoučený vál, vypracujeme překládáním vždy stejným směrem dovnitř. Dobře vypracované těsto vložíme do mísy, povrch potřeme trochou oleje a přikryté utěrkou necháme v klidu vykynout na teplém místě asi tak na trojnásobný objem.
3
Těsto pak rozdělíme na dvě části (podle velikosti plechu). Položíme na pomoučený vál, kde jej roztáhneme prsty na plát (bez děr), nebo si můžeme pomoci těsto rozválet válečkem. Přiměřeně velký plát těsta položíme na pomaštěný plech a posypaný třeba ještě krupicí, polentou, strouhankou, aby se těsto nepřipeklo na plech. Do středu koláče na plechu dáme rajský protlak a krouživým pohybem jej rozetřeme po celém povrchu. Posypeme strouhaným parmazánem, přidáme oregáno, případně žampiony nakrájené na plátky a pokryjeme větším množstvím nastrouhané mortadely, nebo jiným podobným měkkým sýrem.
4
Troubu vyhřejeme na 250 °C a těsto v ní rychle upečeme. Po vyjmutí povrch ještě můžeme ozdobit např. strouhaným parmazánem, ančovičkami, sušenými rajčaty, bazalkou, restovaným lilkem apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská pizza

Italská pizza

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Italská caponata

Italská caponata

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Chuťovky Pizza a langoše Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ančovičky Bazalka Cukr Droždí Lilek Majoránka Mortadela Mouka Olej Oregáno Parmazán Pepř mletý Rajský protlak Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Těšínská šoldra

Těšínská šoldra

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

118
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…
60
Uzená kuřecí polévka
Uzená kuřecí polévka
41
Vepřová zelná roláda s omáčkou
Vepřová zelná roláda s…
40
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
31
Brokolice s česnekem
Brokolice s česnekem

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Italská pizza II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact