• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia podle mojí tchyně
Napište svůj komentář k receptu

Italská focaccia podle mojí tchyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská focaccia podle mojí tchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Testo
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 350
      ml vlažná voda cca
    • 40
      ml olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      kostka droždí
  • Variace c. 1
    • brambory
    • tvrdý sýr muze byt uzeny
    • oregáno
  • Variace c. 2
    • nakládaná loupaná rajčata
    • olivy zelene nebo cerne, vypeckovane
    • bazalka
  • Variace c. 3
    • cuketa
    • tvrdý sýr muze byt i uzeny
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým olejem, rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu, tato operace vyžaduje trochu trpělivosti, protože těsto se "vrací". Necháme kynout cca 30 minut a poklademe náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C po dobu cca 25 - 30 minut.
2
Variace č.1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké (co nejtenčí) plátky. Sýr nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Těsto poklademe plátky sýru, pak plátky brambor. Plátky brambor naskládáme tak, že se trochu překrývají. Osolíme, posypeme oreganem, hojně zakapeme olivovým olejem a dáme péci.
3
Variace č. 2. Rajčata pokrájíme na kousky a "rozmažeme" je po těste (rajčat nesmí být mnoho, těsto by němelo být příliš mokré). Sem tam do těsta vtlačíme olivy, osolíme, poklademe pár lístky čerstvé bazalky, hojně pokapeme olivovým olejem a dáme upéct.
4
Variace č. 3. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka nebo plátky (neloupeme). Sýr nakrájíme také na plátky, těsto poklademe sýrem, cuketou (plátky se překrývají), osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme.
5
Množství těsta je na 1 focacciu, pokud použijete velký plech (36x40 cm). Můžete také poklást dvěma naplněmi ( např. půl brambory, půl rajčata). A nebo můžete použít dortovou a koláčovou formu a máte focaccie 2.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská focaccia

Italská focaccia

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:56

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:10

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Pečivo Slané Snídaně Večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cuketa Cukr Droždí Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Olivy Oregáno Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Tvrdý sýr Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Rybí pomazánka z tuňáka

Rybí pomazánka z tuňáka

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Banánové placičky

Banánové placičky

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

391
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
34
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
33
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
28
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
27
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuřecí roláda
Italská kuřecí roláda
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia podle mojí tchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact