• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia podle mojí tchyně
Napište svůj komentář k receptu

Italská focaccia podle mojí tchyně

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská focaccia podle mojí tchyně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Testo
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 350
      ml vlažná voda cca
    • 40
      ml olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      kostka droždí
  • Variace c. 1
    • brambory
    • tvrdý sýr muze byt uzeny
    • oregáno
  • Variace c. 2
    • nakládaná loupaná rajčata
    • olivy zelene nebo cerne, vypeckovane
    • bazalka
  • Variace c. 3
    • cuketa
    • tvrdý sýr muze byt i uzeny
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme kynout minimálně 1 hodinu. Po vykynutí těsto přeneseme na velký plech, pomazaný olivovým olejem, rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu, tato operace vyžaduje trochu trpělivosti, protože těsto se "vrací". Necháme kynout cca 30 minut a poklademe náplní. Pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C po dobu cca 25 - 30 minut.
2
Variace č.1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na tenké (co nejtenčí) plátky. Sýr nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Těsto poklademe plátky sýru, pak plátky brambor. Plátky brambor naskládáme tak, že se trochu překrývají. Osolíme, posypeme oreganem, hojně zakapeme olivovým olejem a dáme péci.
3
Variace č. 2. Rajčata pokrájíme na kousky a "rozmažeme" je po těste (rajčat nesmí být mnoho, těsto by němelo být příliš mokré). Sem tam do těsta vtlačíme olivy, osolíme, poklademe pár lístky čerstvé bazalky, hojně pokapeme olivovým olejem a dáme upéct.
4
Variace č. 3. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka nebo plátky (neloupeme). Sýr nakrájíme také na plátky, těsto poklademe sýrem, cuketou (plátky se překrývají), osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a upečeme.
5
Množství těsta je na 1 focacciu, pokud použijete velký plech (36x40 cm). Můžete také poklást dvěma naplněmi ( např. půl brambory, půl rajčata). A nebo můžete použít dortovou a koláčovou formu a máte focaccie 2.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská focaccia

Italská focaccia

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:56

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:10

    Prosim o pridani receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Jednohubky
Pokrmy Chuťovky Pečivo Slané Snídaně Večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Brambory Cuketa Cukr Droždí Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Olivy Oregáno Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Tvrdý sýr Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Lístkoví šneci se sýrem

Lístkoví šneci se sýrem

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Maďarská variace

Maďarská variace

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Těstoviny s tuňákem po boloňsku

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

82
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
52
Štrůdl se zelím a nivou
Štrůdl se zelím a nivou
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
"Dospělácké" řezy
"Dospělácké" řezy
35
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska!

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuchyně- předkrmy- brusketa
Italská kuřecí roláda
Italská kuřecí roláda
  • Recepty.cz
  • Italská focaccia podle mojí tchyně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact