• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Italská čočková polévka

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská čočková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks cuketa
    • bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • kmín pul lzicky
    • olivový olej
    • těstoviny neni nutno

Postup přípravy receptu

1
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli, mrkev, celer a celý stroužek česneku. Poté přidáme propláchnutou čočku, koření, kostičky brambory a zalijeme asi 1,5 l studené vody. Přivedeme k varu, přidáme cuketu a vaříme, dokud cočka nezměkne. Nakonec osolíme. Polévka se nezahušťuje, pokud buchom ji chtěli zahustit, můžeme odebrat a rozmixovat malé množství čočky přímo z polévky a takto ji zahusit. Podáváme s čerstvým pečivem, každou porci pokapeme panenským olivovým olejem. Také můžeme zvlašť uvařit těstoviny menší velikosti (těstovinová rýže atp.), které při podávání polévky přidáme do talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 20. 7. 2016 09:31

    Polévka je výborná, dávám 1.

  • lestray | 14. 10. 2013 14:13

    italska kuchyně? :-D:-D tady si z nás někdo dělá srandu :-D:-D

  • Megan | 16. 7. 2013 17:38

    Skvela :-*

  • SonaH | 9. 12. 2012 14:07

    Já jsem nepřidávala těstoviny, ani oliv. olej, ani nebylo třeba rozmixovávat a polévka nám moc chutnala.

  • čočka | 4. 5. 2012 01:14

    děláte si srandu????od pohledu je to k zblití,prej italskááá,haha

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:34

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:08

    prosim o dopsani hacku a carek v nazvu a pridani receptu do italske kuchyne, diky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Čočka Cuketa Hřebíček Kmín Mrkev Olivový olej Řapíkatý celer Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

94
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový…
73
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
67
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
44
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
34
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact