• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Italská čočková polévka

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská čočková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g čočka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • řapíkatý celer 1 rapik
    • 1
      ks česnek
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks cuketa
    • bobkový list
    • 2
      ks hřebíček
    • kmín pul lzicky
    • olivový olej
    • těstoviny neni nutno

Postup přípravy receptu

1
Cibuli,mrkev a řapík celeru (bez listů) nakrájíme na drobno, bramboru a cuketu na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme orestovat cibuli, mrkev, celer a celý stroužek česneku. Poté přidáme propláchnutou čočku, koření, kostičky brambory a zalijeme asi 1,5 l studené vody. Přivedeme k varu, přidáme cuketu a vaříme, dokud cočka nezměkne. Nakonec osolíme. Polévka se nezahušťuje, pokud buchom ji chtěli zahustit, můžeme odebrat a rozmixovat malé množství čočky přímo z polévky a takto ji zahusit. Podáváme s čerstvým pečivem, každou porci pokapeme panenským olivovým olejem. Také můžeme zvlašť uvařit těstoviny menší velikosti (těstovinová rýže atp.), které při podávání polévky přidáme do talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Italská orzo polévka s bazalkovými knedlíčky

Italská orzo polévka s bazalkovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 20. 7. 2016 09:31

    Polévka je výborná, dávám 1.

  • lestray | 14. 10. 2013 14:13

    italska kuchyně? :-D:-D tady si z nás někdo dělá srandu :-D:-D

  • Megan | 16. 7. 2013 17:38

    Skvela :-*

  • SonaH | 9. 12. 2012 14:07

    Já jsem nepřidávala těstoviny, ani oliv. olej, ani nebylo třeba rozmixovávat a polévka nám moc chutnala.

  • čočka | 4. 5. 2012 01:14

    děláte si srandu????od pohledu je to k zblití,prej italskááá,haha

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 11:34

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:08

    prosim o dopsani hacku a carek v nazvu a pridani receptu do italske kuchyne, diky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Čočková, z červené čočky
Zdravě i chutně Polévky Zelenina Luštěniny Oběd Večeře Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Čočka Cuketa Hřebíček Kmín Mrkev Olivový olej Řapíkatý celer Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Andělská roláda

Andělská roláda

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami
Koláč s bazalkovým…
36
Slané palačinky s rajčatovou náplní
Slané palačinky s…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
25
Rychlý koláč s broskvemi a tvarohem
Rychlý koláč s broskvemi…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík: Dojemné loučení a vzkaz

Ex Stropnického Daniel Krejčík: Dojemné loučení a vzkaz

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
Italská focaccia
Italská focaccia
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská focaccia podle mojí tchyně
Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese
Italská kuchyně- předkrmy - salát…
  • Recepty.cz
  • Italská čočková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact