• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
Napište svůj komentář k receptu

Italská bábovka II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 27
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italská bábovka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g mascarpone
    • 250
      g ricotta
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • rozinky

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme žloutky, cukr a mascarpone, přidáme ricottu, mouku s práškem, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě - asi 1 hodinu při 160 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je propečená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská caponata

Italská caponata

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

Italská "bramboračka" s artyčoky

Italská "bramboračka" s artyčoky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela Barvínková | 14. 3. 2017 17:22

    Je výborná, pouze místo ricotty ( neměla jsem ji ) jsem použila tvaroh a rozinky, které nemáme rádi, jsem nahradila rozpuštěnou čokoládou vlitou do formy. Je vlácna, ne sucha, děti byly nadšené :-) :-) Peču podruhé :)

  • eyza | 26. 3. 2015 11:54

    bábovka je vláčna, jemná, nadýchaná, nepresladená, neškriabe v hrdle .urobila som ju s menšími úpravami: 280 g polohr. múky, 5 vajec, 2 vanilkové cukre so sušenou citrónovou korou, 50 g kandovanej citrón. kory, 40 g vopred namočených hrozienok, pdp s vínnym kameňom a len 200 g ricotty...piekla som ju v kamenine na 190 °C spolu s pekáčom a vodou v ňom prvých 25 min, potom som dopekala bez plechu ale zato prikryté alobalom ešte asi 40 min...jedna z naj báboviek, zaraďujem natrvalo do svojho receptára ;-)

  • Meng | 12. 7. 2013 15:54

    Boom shaaklaka boom boom, problem solved.

  • pippiva
    pippiva | 18. 10. 2011 17:18

    Babovka je dobra, vlacna. Na muj vkus trochu "hutna", priste bych ji zkusila udelat s moukou hladkou. :-)

  • anonym | 11. 7. 2011 17:46

    mnam!!!!!!!!!!!!! to je vinikajcí

  • Karla Vilimkova | 10. 7. 2008 11:15

    Ricotta nei jen ovci ale i kozi a taky z normalniho mleka. rekneme ze je proste asi nejblize nasemu mekkemu tvarohu jak rikal pan Oldrich. Muze byt i ricotta affumicata (uzena) ta se vetsinou strouha na ruzne pokrmy (a je velice dobra!!!)Nejsem autor receptu ale myslim si, ze u tohoto receptu se jedna o klasickou ricottu (ne kozi ne ovci) takze se muze nahradit i mekkym tvarohem.

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 20:35

    Cituji Gastronomický sl.: ricotta(rikóta) it.čerstvý, měkký, zrnitý ovčí sýr s velmi jemnou nasládlou chutí,která připomíná náš měkký tvaroh.....Dle mého, tvaroh je kyselejší a chybí mu ta zrnitost.

  • Jana Remková | 9. 7. 2008 20:10

    No,zabijte mne v mé nevědomosti,co je to ricotta?Myslím,že jsem to někde slyšela,ale nemám zdání,kde.Druh sýru?

  • Oldřich Gargulák | 9. 7. 2008 17:15

    Před hodinou jsem měl ricottu v koši(Kaufland), ale pak si řekl-nežer! Kdybych znal tento recept, tak jsem ji vzal. Typuji spíše na "sladký beton" a to já rád. Zuza, nezbývá nám než to odzkoušet.

  • Eva Červenková | 9. 7. 2008 16:03

    tvarohem?

  • Pavla Kozáková | 9. 7. 2008 15:52

    Recept mě zaujal, ale nejsem si jistá, zda seženu ricottu. Pokud se mi to nepodaří, čím ji nehradit? Díky. Pavla

  • Máří | 11. 2. 2008 08:37

    Konsistence je podobná tvarohovým bábovkám, ale je chuťově jemnější. Cukru může být i méně - stačí 200g.

  • Zuza | 10. 2. 2008 15:14

    recept vypadá velice zajímavě a neobvikle určitě vyzkouším.Jen se chci zeptat na výslednou konzistenci a chut? Ale podle receptu vypadá naprosto nebesky nadýchaná...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mascarpone Polohrubá mouka Prášek do pečiva Ricotta Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Grilované cukety a lilky v olejovo-octové marinádě

Grilované cukety a lilky v olejovo…

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Škvarkové rohlíčky II.

Škvarkové rohlíčky II.

Beskydský králík

Beskydský králík

Česneková polévka (česnečka) s pohankou

Česneková polévka (česnečka) s…

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

43
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…
42
Bramborový guláš s baby karotkou
Bramborový guláš s baby…
41
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Krásná moderátorka Křížková: Odvážné »postřižiny«! A příště hodlá ještě přitvrdit

Krásná moderátorka Křížková: Odvážné »postřižiny«! A příště hodlá ještě přitvrdit

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská caponata
Italská caponata
Italská čočková polévka
Italská čočková polévka
Italská focaccia
Italská focaccia
  • Recepty.cz
  • Italská bábovka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact