• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Islandská ryba
Napište svůj komentář k receptu

Islandská ryba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Islandská ryba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g treska
    • 200
      g majonéza
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 200
      g vařená rýže
    • sůl
    • kari
    • pepř mletý
    • bylinky
    • 1
      ks červená paprika Velká
    • 1
      plechovka ananas Kousky z konzervy
    • jablka Popř.

Postup přípravy receptu

1
Smícháme vařenou rýži, majonézu, smetanu, sůl, citronový pepř, kari (nebojte se většího množství) a jakékoliv nasekané zelené bylinky (pokud nemáte, nejsou nezbytné). Vše rozprostřeme na dno zapékací misky. Na tuto směs poklademe na větší kousky pokrájenou rybu - pokud byla mražená, rozmrazíme a vodu z ní co nejvíc vymačkáme. Rybu lehce osolíme, popř. posypeme pepřem. Kousky ryby posypeme nakrájenou červenou paprikou, kousky ananasu nebo jablka. Pečeme v troubě při 180 °C asi 30 minut.
2
Podáváme s vařenými bramborami a nakládanými brusinkami.
3
Recept je dovezený přímo z Islandu od paní Margret Skúladóttir z Kópavoguru a vypadá poněkud neobvykle, ale věřte, že výsledná chuť je vynikající. U nás v rodině okamžitě zdomácněl a je často žádán; právě pro jeho původ jsme si ho pojmenovali Islandská ryba.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba naostro na kapustovém pyré

Ryba v balíčku

Ryba v balíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda nová | 21. 9. 2010 10:16

    podle mě to bude v názvu nějaká chyba v překladu - angl. "island fish" ´= "ostrovní ryba" ....

  • Michal Honza | 17. 9. 2010 11:42

    Viděl jsem leccos ale takovýhle věcí málo. Tohle není určitě recept z Islandu a když, tak z kuchyně paní, která nemá jakékoliv chuťové buňky. 1. rýže je primárně asijská plodina, 2. kari je indické koření, 3. kousky ananasu (co to má společného s Islandem ?) navíc důraz na plechovkový ananas ? ... Myslím že v té pohádce pejsek a kočička vařili dort, ale jak koukám tak asi i islandskou rybu

  • Renata Petursson | 14. 2. 2009 00:08

    Tak musim rict,ze takovy recept jsem jeste nevidela....a to ziju 10 let na Islandu a ziju taky v Kópavoguru.Je tedy fakt,ze islandane maji mnohdy velmi zajimave kombinace co se jidla tyce ale toto se zeptam schvalne ex-manzela.A krome toho....brusinky tady nesezenete.....

  • pája | 20. 1. 2008 21:06

    Tak si myslim že majonéza s rýží a ovocem v teplém stavu bude asi pěkná chutovka k prosezení večera na toaletě.

  • Anna | 22. 4. 2007 09:47

    To bude dobrý jídlo už podle receptu. Vyzkouším k večeři.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Island Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananas Bylinky Červená paprika Jablka Kari Majonéza Pepř mletý Sůl Treska Vařená rýže Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Hrstkové ovocné knedlíky

Hrstkové ovocné knedlíky

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

63
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
22
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Islandská ryba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact