• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Išelské sobí hlavičky
Napište svůj komentář k receptu

Išelské sobí hlavičky

autor: giovicova
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 210
      g hladká mouka
    • 20
      g kakao Jak máte rádi, může být víc i míň
    • 70
      g moučkový cukr
    • 50
      g ořechy Lískové nebo vlašské
    • 140
      g hera
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citronová kůra Kůra z jednoho citronu
  • Náplň
    • 150
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g oříšky Lískové nebo vlašské
    • 1
      ks žloutek
  • Poleva
    • 80
      g tuk
    • 80
      g cukr
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience na těsto smícháme spolu s rozemletými ořechy. Jakmile máme tužší těsto hotové, dáme ho na hodinu odležet do ledničky. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme různé vzory (jen pozor budeme slepovat, takže potřebujeme vždy 2 kusy). Pečeme v předehřáté troubě na 170°C do mírného znědnutí, asi 8-10min. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme náplň.
2
Máslo, cukr, oříšky a žloutek utřeme do tužší směsy (kdo má rád může přidat ještě trochu rumu). Směsí slepujeme cukroví a slepené dáme na chvilku stuhnout do ledničky. Uděláme polevu (můžete ale použít už hotovou kupovanou). Polevu doporučuju dělat z dvojité dávky. Tuk s cukrem a kakaem zahřejeme a pak přidáme mléko, ještě chvíli prohřejeme. Pořád mícháme. Odstavíme a přidáme solamyl.
3
Polevou políváme slepené cukroví a sypeme drcenými ořechy nebo celými ořechy nebo jakkoliv chceme. Dáme na chvilku ztuhnout do ledničky.
4
Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sobí sušenky

Sobí sušenky

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Išelské dortíčky bez lepku

Išelské dortíčky bez lepku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Hera Hladká mouka Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Oříšky Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Zelníky

Zelníky

Makový závin III.

Makový závin III.

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Medová kuřecí stehýnka

Medová kuřecí stehýnka

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka

Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

92
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
31
Sekaná s kuskusem
Sekaná s kuskusem
27
Řízek bez vajec
Řízek bez vajec
26
Sejkory
Sejkory
24
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
Italská caponata
Italská caponata
  • Recepty.cz
  • Išelské sobí hlavičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact