• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Išelské koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Išelské koláčky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 149
doba přípravy: 300 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
Išelské koláčky
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

60 porce
    • 320
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo (Hera)
    • 160
      g moučkový cukr
    • 160
      g mleté vlašské ořechy
    • 40
      g kakao
  • Krém:
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Poleva:
    • 1
      ks čokoládové kaštany čokopoleva nebo čokoláda na vaření
  • Dozdobení:
    • mandle půlené loupané

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, moučky, kakaa a ořechů si vypracujeme těsto. Necháme ho do druhého dne uležet v chladu. Toto těsto není řidké, spíše drobivé,ale tak to má být! Pokud vám nedrží přidejte maximálně jednu lžíci vody. Z těsta si odebíráme kousek, který vyválíme přes folii (igelit), aby se netrhal na tloušťku cca 3 - 4 mm.

RADA: Recepty na vánoční cukroví, které musíte vyzkoušet

2
Tvořítkem vykrajujeme kolečka a dáváme je na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě cca 10 minut (dle trouby), pak necháme vychladit.
3
**Krém:** máslo utřeme s cukry do pěny.
4
Máslový krém dáme do cukrářského sáčku a na polovinu koleček dáme ,,bobeček,, krému. Druhou polovinou koleček přikryjeme a dáme vychladit. Rozehřejeme si polevu, kterou nanášíme lžičkou na vrchní kolečka. Na polevu posadíme půlku loupané mandle a uložíme po ztuhnutí v chladu.

RADA: Vyzkoušejte i cukroví bez pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční štola

Vánoční štola

Tatranské pracny

Tatranské pracny

Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Hutkova | 27. 11. 2016 09:38

    Kolaciky su nadherne a vynikajuce a ohromili celu rodinu.

  • Tereza | 7. 12. 2015 22:20

    Vynikající, děkuji :-) <3

  • Rachel | 5. 12. 2015 20:31

    Je to skvělé elegantní cukroví!!!!! Zdobila jsem ho hned druhý den, protože máslový krém podle mamčiných zkušeností a rad vydrží ze všech nejdýl a dokonce se mu prý nic nestane ani když se dá do mrazáku, když už jsou všichni přeslazený až po uši :-) .

  • amanda | 7. 11. 2015 22:00

    fantasticke susenky, jedna basen, kdo nevyzkousel neuveri

  • Nikola | 19. 12. 2014 21:22

    Když do náplně přidáte kokos, chutná to jak Oreo sušenky.. výborné

  • M. Koníčková | 7. 12. 2014 16:43

    Koláčky jsou výborné.

  • vlaďka | 1. 12. 2014 14:48

    úžasné!hotové nebe v puse!doporučuji! <3

  • Gábina Poláková | 23. 11. 2014 09:07

    Včera večer jsem je do noci zlobila, abych je měla kompletní a vypadají luxusně. Samozřejmě došlo i na malou ochutnávku a to teprve bylo něco! Krabičku jsem pro jistotu překlepla dvakrát izolepou, aby se do ní nedostaly mlsné prstíky tak se dám překvapit :-D

  • janka | 29. 12. 2013 17:25

    kolaciky boli skvele :-* dakujem za vsetky

  • recepty73
    recepty73 | 18. 12. 2013 18:24

    ...kde byla chyba netuším, minulý týden jsem je pekl, bez žloutků, zcela bez vody a vše šlo tak jako vždycky hladce ;-)

  • Martina Javůrková | 17. 12. 2013 18:28

    Cukroví mám už hotové, dělala jsem kytičky a vypadá to moc hezky.

  • Lenka | 15. 12. 2013 15:23

    Podle rady jsem válela placky přibližně jako talířek a všechno v pohodě. Stihla jsem i očka i uvařit oběd. Problémy mám s odhadnutím pečení u kakaového těsta mi to jde vždycky blbě.

  • ivouš | 15. 12. 2013 10:09

    přidejde 2 žloutky lžici studené vody

  • Lenka | 15. 12. 2013 08:42

    Včera jsem si udělala těsto a teď mám strach abych ho nevyhodila. Ale když drželo pohromadě včera tak to snad bude dobrý. Ještě budu dělat zamilovaná očka tak jdu na to. O:-) O:-)

  • nosko02 | 15. 12. 2013 06:51

    testo se tak drobi, ze neni mozne z nej udelat cukrovi. dala jsem vsechny prisady a mam testo jak prasek. Je mi lito, ale za pet.

  • Marie | 10. 12. 2013 07:22

    Výborné, nesmějí chybět na vánočním stole.

  • Magda | 10. 12. 2012 20:11

    Koláčky jsou vynikající! :-* Určitě je udělám i za rok!

  • ivculastoki | 8. 12. 2012 15:03

    Koláčky jsou vyni, já jen do krému přidávám trochu mleté skořice :-)

  • ZOEN | 8. 12. 2012 14:44

    Koláčky jsou výborné a vypadají velmi dobře :-) .

  • Olina Petrová | 5. 12. 2012 08:41

    Koláčky jsou vynikající,mám je už i natřené krémem a čokoládou,protože u máslového krému si to můžu dovolit,ten se nezkazí.Těsto se musí válet sice po kouskách jak je psáno,ale na tom nesejde,podstatný je dobrý výsledek a tom není pochyb.Z tohoto množství jsem měla 3 plechy a příští Vánoce je dělám stoprocentně zase.Přeji pěkné Vánoce a děkuji za recept. :-)

  • Ďurindová | 9. 12. 2011 13:58

    Děkuji za výborný recept na cukroví, zabydlel se u nás už minulé svátky. Mandli vynechávám a jen polévám rozpuštěnými kaštany a koláčky nemají chybku.

  • Pavlína | 6. 12. 2011 14:32

    Mohu potvrdit, jsou skvělé :-* . Trochu mi připomínají metro sušenky, na kterých ujíždí můj skoromanžel a tak je musím pořádně schovat, aby je nesnedl hned =-O .

  • JB11 | 5. 12. 2011 23:14

    Nejlepší recept na kakaové těsto, jedině doporučuji!

  • ztracenka
    ztracenka | 7. 12. 2010 13:53

    Nejím jiné sušenky než ty, co si upeču doma a tak nemůžu potvrdit ani vyvrátit. :-\ Ale tyhle koláčky peču i k jiným příležitostem a vždycky z trojnásobný dávky. Návštěvy o svátcích se o ně hlásí předem, prý aby zbylo, protože naše rodinka je dost žravá :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 7. 12. 2010 12:09

    Někdo říká,že jejich chuť připomíná ,,Tempo,, sušenky nebo ,,Párty,, :-P .Výborné jsou i s kávovým krémem :-[ !...

  • ztracenka
    ztracenka | 7. 12. 2010 12:03

    Tyhle koláčky miluje celá rodina. <3 Jen náplň dělám ořechovou, protože máslové u nás nikdo nejí, poleva nám nejvíc chutná z hořké čokolády, protože krásně vyváží chuť oříšků. :-)) Dávám za jedna

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Vánoce
Moučníky Cukroví Prosinec Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové kaštany Hladká mouka Kakao Mandle půlené Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Vanilkový cukr

Linecké, které se nelepí a nepraská

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Zabalená vepřová panenka

Zabalená vepřová panenka

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Vepřová "pečeně" v papiňáku

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Linecké, které se nelepí a nepraská

Poslední sledované recepty

63
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
63
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
24
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Ispanakli pogaca, špenátové taštičky
Išelská kolečka
Išelská kolečka
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské dortíčky bez lepku
Išelské sobí hlavičky
Išelské sobí hlavičky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská "bramboračka" s artyčoky
Italská bábovka II.
Italská bábovka II.
  • Recepty.cz
  • Išelské koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact