• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Indický špenát se sýrem halloumi
Napište svůj komentář k receptu

Indický špenát se sýrem halloumi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem halloumi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co uvařit k večeři? Vyzkoušejte vegetariánský pokrm v podobě indického špenátu se sýrem halloumi. Jeho příprava vám nezabere více jak půl hodiny, navíc díky zázvoru a směsi koření garam masala vás jistě zahřeje na těle i na duši.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule velká
    • 4
      stroužek česnek
    • zázvor 5 cm
    • 500
      g špenát
    • olivový olej
    • 2
      lžička koření - garam masala
    • 0,50
      lžička kurkuma
    • 0,50
      plechovka rajčata drcená
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 400
      g sýr halloumi
    • sůl a pepř
    • rýže basmati dušená k podávání

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nasekejte nadrobno, česnek nakrájejte na plátky, zázvor nastrouhejte najemno (loupat ho nemusíte), špenát vyperte, osušte a nasekejte nahrubo.

RADA: Krájení cibule

2
Ve velké hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej, zpěňte cibuli a asi 3 minuty restujte. Přidejte česnek, zázvor a po minutě koření. Míchejte a restujte další minutu, aby se koření rozvonělo. Přidejte rajčata a přiveďte k varu, postupně přidávejte nasekaný špenát a míchejte, jeho velký objem se bude teplem redukovat. Jakmile všechen špenát zavadne, přidejte smetanu a dochuťte solí a pepřem.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Halloumi nakrájejte na kostky nebo plátky, na pánvi rozehřejte asi půl lžíce oleje a sýr zprudka opečte dozlatova. Podávejte se špenátem a dušenou rýží.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vegetariánský burger se sýrem halloumi

Vegetariánský burger se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

Čočka s Halloumi a kadeřávkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření - Garam masala Kurkuma Olivový olej Rajčata Rýže Basmati Špenát Sůl Sýr Halloumi Zakysaná smetana Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Plněný zapékaný květák

Plněný zapékaný květák

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Slunečnicové sušenky
Slunečnicové sušenky
12
Smetanovo-sýrové kuřecí maso s bramborem
Smetanovo-sýrové kuřecí…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
9
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

Po smrti Patrika Hezuckého (†55): Co teď bude s Ranní show? Otazníky nad Marešem

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb Naan
Indický chléb Naan
Indický mrkvový salát
Indický mrkvový salát
Indonéský tofu salát
Indonéský tofu salát
iNDYho kuřecí specialita pro labužníky I.
iNDYho kuřecí specialita pro labužníky…
Irish Coffee Muffins
Irish Coffee Muffins
  • Recepty.cz
  • Indický špenát se sýrem halloumi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact