• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indické čatní
Napište svůj komentář k receptu

Indické čatní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indické čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rajčata
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • zázvor zelený - kousek
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rozinky
    • 4
      ks kardamom
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl ocet
    • 1
      lžička kari popřípadě - nahradí zelený zázvor a kardamon

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.
2
Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Saag Aloo - indické brambory se špenátem

Saag Aloo - indické brambory se…

Indické kuřecí kari

Indické kuřecí kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 5. 9. 2016 10:35

    Čatní jsem taky letos vyráběla, podle fantazie, koukám, že složení jsem měla podobné :-) Je to vážně dobrý způsob zpracování letní i podzimní zeleniny, která vydrží pár měsíců, a hlavně, na rozdíl od těch průmyslových čalamád a dresinků, víme, co v tom je. :-)

  • karl | 30. 8. 2014 20:29

    stačí používat ocet jablečný, vinný, nebo švestkový umeocet.

  • Machal84 | 12. 1. 2014 19:27

    Slov netřeba, dávám 1* Jen jsem se bál 200ml octa, tak jsem dal půlku...

  • V1kt0r | 1. 3. 2005 14:23

    Zazvor je koren, spise nez "zeleny" x "zraly" je to tedy opravdu "cerstvy" vs. "nakladany, suseny atd." Viz napr. http://www.ochef.com/568.htm

  • Naďa | 28. 2. 2005 17:40

    ...ano, může být čerstvý zázvor,zelený prý je ještě ne zcela vyzrálý(jak jsem koupila,tak prodávám).

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 16:44

    Naďo, zeleným zázvorem myslíte proste čerstvý zázvor? Používám ho ráda a často, ale ten je spíš žlutý. Jinak díky za tip.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kardamom Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Rozinky Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Alibábovka

Alibábovka

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Těstovinový salát s celerem a krabími tyčinkami

Těstovinový salát s celerem a krabími…

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

177
Dýňová tortila
Dýňová tortila
97
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
31
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Indické čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact