• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indické čatní
Napište svůj komentář k receptu

Indické čatní

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indické čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg rajčata
    • 0,50
      lžíce pálivá paprika
    • zázvor zelený - kousek
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce rozinky
    • 4
      ks kardamom
    • 150
      g cukr krystal
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      dl ocet
    • 1
      lžička kari popřípadě - nahradí zelený zázvor a kardamon

Postup přípravy receptu

1
Rajčata oloupeme a nakrájíme, zázvor, česnek a cibuli posekáme, kardamom rozdrtíme. Rajčata, usekané přísady, sůl a papriku za občasného míchání povaříme do měkka. Do zahoustlé masy přidáme ocet, cukr, kardamomy a rozinky. Znovu vše vaříme asi 10-15 minut, až vznikne něco podobného hustší zavařenině. Potom naplníme do skleniček a zavřeme nebo převážeme celofánem. Sterilovat není nutné.
2
Kyselost, sladkost a slanost si zvolíte podle vlastní chuti. Tento recept jsem získala od známé, která čatní baští skoro ke všemu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Saag Aloo - indické brambory se špenátem

Saag Aloo - indické brambory se…

Indické kuřecí kari

Indické kuřecí kari

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana | 5. 9. 2016 10:35

    Čatní jsem taky letos vyráběla, podle fantazie, koukám, že složení jsem měla podobné :-) Je to vážně dobrý způsob zpracování letní i podzimní zeleniny, která vydrží pár měsíců, a hlavně, na rozdíl od těch průmyslových čalamád a dresinků, víme, co v tom je. :-)

  • karl | 30. 8. 2014 20:29

    stačí používat ocet jablečný, vinný, nebo švestkový umeocet.

  • Machal84 | 12. 1. 2014 19:27

    Slov netřeba, dávám 1* Jen jsem se bál 200ml octa, tak jsem dal půlku...

  • V1kt0r | 1. 3. 2005 14:23

    Zazvor je koren, spise nez "zeleny" x "zraly" je to tedy opravdu "cerstvy" vs. "nakladany, suseny atd." Viz napr. http://www.ochef.com/568.htm

  • Naďa | 28. 2. 2005 17:40

    ...ano, může být čerstvý zázvor,zelený prý je ještě ne zcela vyzrálý(jak jsem koupila,tak prodávám).

  • Marcela Vrabcová | 28. 2. 2005 16:44

    Naďo, zeleným zázvorem myslíte proste čerstvý zázvor? Používám ho ráda a často, ale ten je spíš žlutý. Jinak díky za tip.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Chutney - čatní
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kardamom Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Rozinky Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Jogurtový moučník

Jogurtový moučník

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
33
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
25
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

Známý český hudebník Dr. Kary: Detaily o rakovině a děsivá prognóza

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Indické čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact