• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indická polévka
Napište svůj komentář k receptu

Indická polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indická polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory střední
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce hrášek
    • 1
      ks feferonka
    • pálivá paprika špetka
    • olej
    • římský kmín
    • sůl
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji jemně osmahneme drobně posekaný (ne lisovaný) česnek, přidáme pokrájené brambory a kedlubnu, asi tak 1/2 feferonky nebo špetku pálivé papriky, 1/4 lžičky římského kmínu, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme hrášek, a vaříme dalších asi 10 minut. Ničím nezahušťujeme. Do talíře přidáme lžičku zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou

Dýňová indická polévka s kuřecím a…

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Indická čočka dhal

Indická čočka dhal

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Kouřilová | 6. 5. 2008 12:56

    Ještě pro zajímavost: V původní indické kuchyni pojem curry (karí) neoznačuje KOŘENÍ ale druh POKRMU. Je to v podstatě jakékoli jídlo připravené z masa, ryb či mořských plodů, zeleniny nebo i ovoce s různě hustou omáčkou. Základ omáčky je pak z pravidla tvořen cibulí a rajčaty, zjemněný jogurtem, čerstvým kokosem či kokosovým mlékem a dochucený nejrůznějšími přísadami. Nejčastěji česnekem, zázvorem, čili papričkami, různým kořením (v celku i mletým) - koriandrem, římským kmínem, kardamonem, pepřem, skořicí, hřebíčkem, badiánem, anýzem, fenyklem, muškátovým květem i oříškem, pískavicí, kurkumou, tamarindem, mangem, hořčičnými semínky, makem, sezamem, mandlemi, kešu oříšky, limetkou atd... Takže opravdu nepřeberné množství koření a dalších přísad, ze kterých si indové míchají domácí směsi. Pokud si chcete o indické kuchyni přečíst něco více, doporučuji knihu od Camellie Panjabi - 50 great curries of India. Jen si nejsem jistá, dá-li se v Česku sehnat...

  • Patrick Schmitt | 5. 5. 2008 21:51

    Jen kuchyňský analfabet muže tvrdit, že bez kari kořeni se indický kuchař neobejde. Existuje mnoho národních pokrmu, ve kterém se toto koření či jiné pálivé koření vůbec nevyskytuje. Kardamom, koriandr a pravě římský kmín jsou velmi oblíbená dochucovadla která smysly spíše otupí, což není to samé jako pálivost... ;-) Takže nektritizujte něco, o čem nemáte ponětí, lidičky... :-)

  • Sylva Karešová | 5. 5. 2008 18:45

    To je pravda, s tím curry (kari). Když jsme s přítelem byli v indické restauraci, tak jsem tam zrovna polívku měla, byla velmi kariová a moooc dobrá :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:39

    Ještě pro přesnost bych se ráda opravila. V této diskusi nejde o kritiku indické kuchyně ale o kritiku označení receptu jako indického :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:29

    Nejsem žádný šťoural, ale velmi mne mrzí, když někdo kritizuje něco, o čem zřejmě moc neví. V tomto případě indickou kuchyni. Indie je země velmi různorodá a taktéž její kuchyně. V Česku není zatím moc známá, jediné co o ní většina lidí ví je, že je ostrá a obsahuje karí. To ale vůbec není pravda!!! Jednak karí většinou v žádném pravém indickém receptu nenajdete - většinou se používají jednotlivá koření namíchaná v předepsaném poměru. Jen občas se pro zjednodušení předepisuje karí pasta. Zadruhé - opravdu existuje spousta indických jídel, která nejsou ostrá (jsou kořeněná ale nepálí :-)). Polévka je zajímavá a dobrá. Děkuji za recept!

  • Martina Hájková | 16. 6. 2006 20:48

    To,že indové používají "hodně" kari,plyne už z názvu,ale to neznamená,že ho cpou do každého jídla.Ostrost si každý může určit sám,já kvůli dětem dávám pálivého málo.

  • Michaela Atherton | 16. 6. 2006 16:22

    Indicka kuchyne je opravdu velice ostra. Nejdulezitejsi koreni v jejich jidlech je kari, chilli pepr, kmin, kurkuma, zazvor, koriandr, skorice, muskat, safran a podobne... Je toho dost a kazde indicke jidlo v jinem kontinentu pouziva trochu jine, dostupne, koreni. Vzdy je ale jidlo velice ostre a tato polevka mi moc ostra nepripada. Mozna ten rimsky kmin, ten je v indicke kuchyni take dost casty. Ale treba se pletu a nejake to docineni s indickou kychuni tento recept ma.

  • Jana z Kanady | 16. 6. 2006 01:34

    Ani mne ne.Indive pouzivaji hodne kari,opravdu hodne.Tady neni zadne.

  • luckymili | 15. 6. 2006 15:21

    Nezlobte se, ale vůbec mi to jako indické jídlo nepřipadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Feferonka Hrášek Kedlubna Olej Pálivá paprika Římský kmín Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Domácí paštika

Domácí paštika

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Poslední sledované recepty

97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
42
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
32
Švestková povidla
Švestková povidla
32
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

  • Recepty.cz
  • Indická polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact