• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indická polévka
Napište svůj komentář k receptu

Indická polévka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indická polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory střední
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce hrášek
    • 1
      ks feferonka
    • pálivá paprika špetka
    • olej
    • římský kmín
    • sůl
    • zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji jemně osmahneme drobně posekaný (ne lisovaný) česnek, přidáme pokrájené brambory a kedlubnu, asi tak 1/2 feferonky nebo špetku pálivé papriky, 1/4 lžičky římského kmínu, osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 20 minut. Poté přidáme hrášek, a vaříme dalších asi 10 minut. Ničím nezahušťujeme. Do talíře přidáme lžičku zakysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová indická polévka s kuřecím a červenou čočkou

Dýňová indická polévka s kuřecím a…

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Indická čočka dhal

Indická čočka dhal

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Terezie Kouřilová | 6. 5. 2008 12:56

    Ještě pro zajímavost: V původní indické kuchyni pojem curry (karí) neoznačuje KOŘENÍ ale druh POKRMU. Je to v podstatě jakékoli jídlo připravené z masa, ryb či mořských plodů, zeleniny nebo i ovoce s různě hustou omáčkou. Základ omáčky je pak z pravidla tvořen cibulí a rajčaty, zjemněný jogurtem, čerstvým kokosem či kokosovým mlékem a dochucený nejrůznějšími přísadami. Nejčastěji česnekem, zázvorem, čili papričkami, různým kořením (v celku i mletým) - koriandrem, římským kmínem, kardamonem, pepřem, skořicí, hřebíčkem, badiánem, anýzem, fenyklem, muškátovým květem i oříškem, pískavicí, kurkumou, tamarindem, mangem, hořčičnými semínky, makem, sezamem, mandlemi, kešu oříšky, limetkou atd... Takže opravdu nepřeberné množství koření a dalších přísad, ze kterých si indové míchají domácí směsi. Pokud si chcete o indické kuchyni přečíst něco více, doporučuji knihu od Camellie Panjabi - 50 great curries of India. Jen si nejsem jistá, dá-li se v Česku sehnat...

  • Patrick Schmitt | 5. 5. 2008 21:51

    Jen kuchyňský analfabet muže tvrdit, že bez kari kořeni se indický kuchař neobejde. Existuje mnoho národních pokrmu, ve kterém se toto koření či jiné pálivé koření vůbec nevyskytuje. Kardamom, koriandr a pravě římský kmín jsou velmi oblíbená dochucovadla která smysly spíše otupí, což není to samé jako pálivost... ;-) Takže nektritizujte něco, o čem nemáte ponětí, lidičky... :-)

  • Sylva Karešová | 5. 5. 2008 18:45

    To je pravda, s tím curry (kari). Když jsme s přítelem byli v indické restauraci, tak jsem tam zrovna polívku měla, byla velmi kariová a moooc dobrá :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:39

    Ještě pro přesnost bych se ráda opravila. V této diskusi nejde o kritiku indické kuchyně ale o kritiku označení receptu jako indického :-)

  • Terezie Kouřilová | 5. 5. 2008 14:29

    Nejsem žádný šťoural, ale velmi mne mrzí, když někdo kritizuje něco, o čem zřejmě moc neví. V tomto případě indickou kuchyni. Indie je země velmi různorodá a taktéž její kuchyně. V Česku není zatím moc známá, jediné co o ní většina lidí ví je, že je ostrá a obsahuje karí. To ale vůbec není pravda!!! Jednak karí většinou v žádném pravém indickém receptu nenajdete - většinou se používají jednotlivá koření namíchaná v předepsaném poměru. Jen občas se pro zjednodušení předepisuje karí pasta. Zadruhé - opravdu existuje spousta indických jídel, která nejsou ostrá (jsou kořeněná ale nepálí :-)). Polévka je zajímavá a dobrá. Děkuji za recept!

  • Martina Hájková | 16. 6. 2006 20:48

    To,že indové používají "hodně" kari,plyne už z názvu,ale to neznamená,že ho cpou do každého jídla.Ostrost si každý může určit sám,já kvůli dětem dávám pálivého málo.

  • Michaela Atherton | 16. 6. 2006 16:22

    Indicka kuchyne je opravdu velice ostra. Nejdulezitejsi koreni v jejich jidlech je kari, chilli pepr, kmin, kurkuma, zazvor, koriandr, skorice, muskat, safran a podobne... Je toho dost a kazde indicke jidlo v jinem kontinentu pouziva trochu jine, dostupne, koreni. Vzdy je ale jidlo velice ostre a tato polevka mi moc ostra nepripada. Mozna ten rimsky kmin, ten je v indicke kuchyni take dost casty. Ale treba se pletu a nejake to docineni s indickou kychuni tento recept ma.

  • Jana z Kanady | 16. 6. 2006 01:34

    Ani mne ne.Indive pouzivaji hodne kari,opravdu hodne.Tady neni zadne.

  • luckymili | 15. 6. 2006 15:21

    Nezlobte se, ale vůbec mi to jako indické jídlo nepřipadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Feferonka Hrášek Kedlubna Olej Pálivá paprika Římský kmín Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

Dušené maso (nejen) na špeku s…

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

30
Švestkovo-tvarohový koláč s ořechovou drobenkou
Švestkovo-tvarohový…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
18
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
16
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Sporťačka Puhajková: Drsná plavba po řece! Šrámy, puchýře a kousance

Sporťačka Puhajková: Drsná plavba po řece! Šrámy, puchýře a kousance

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Indická polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact