• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indiánky
Napište svůj komentář k receptu

Indiánky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indiánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks bílek
    • 140
      g cukr krupice
    • 1
      balení dětské piškoty nebo linecká kolečka
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Cukr a bílky vyšleháme nad parou, až je hmota lesklá a teplá. Zdobícíme sáčkem s širokým zdobítkem na piškot nebo linecké kolečko od spodu krouživým pohybem směrem nahoru nanášíme sníh. Dáme na chvíli do lednice vychladit a poléváme čokoládovou polevou (dobrá j i poleva z bílé čokolády) pomocí obracečky - taková velká lžíce s dírami na tu indiána postavíme, a polévkovou lžicí poléváme. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
2
Tip: nejlepší jsou čerstvá vejce u starších před šleháním do bílek přidám ještě nepatrnou špetičku soli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indiánky z cukrárny Myšák

Indiánky z cukrárny Myšák

Indiánky II.

Indiánky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • neřeknu | 12. 11. 2015 15:02

    sswss

  • neřeknu | 12. 11. 2015 15:02

    sswss

  • liliana | 20. 12. 2014 21:33

    ahoj, šleháš bílky a cukr dohromady?

  • liliana | 20. 12. 2014 21:31

    Bezvadný recept. Povedly se bezvadně. Některé jsem celé namáčela ale pak se mi víc líbilo je jenom polít.

  • zaneta | 10. 12. 2014 17:32

    Delam tyto indianky uz druhym rokem a jsou luxusni. Nepolevam je ale namacim kdyz je necham ztuhnout do druheho dne tak z piskotu nespadnou. Letos jsem i do pulky snehu dala rybizovou marmeladu sice to trosku zridlo ale opet to venku na balkone ztuhlo. Pravidelne to delam z peti bilku a deti se muzou utlouct po teto dobrote.

  • katka | 27. 2. 2014 13:55

    Vždy když dělám tento sníh, nerozpustí se mi všechen cukr, ať šlehám jak dlouho chci nad parou, sníh mi potom "vodnatí", kde dělán chybu? Zkoušela jsem i s cukrovým rozvarem z jiných receptů, se stejným výsledkem. Poradí mi někdo? Děkuji. O:-) :'( :-\ =-O

  • Unka K | 16. 11. 2013 18:25

    Ahoj, přidávám radu na zjednodušení přípravy! Místo šlehání bílků nad párou dám bílky i s cukrem (kryystal) do kastrolu (nejlépe se silným dnem) a nahřívám na menším plameni za stálého míchání do teploty "co prst snese". Nebojte se, že to přešvihnete - prostě jak to začne pálit, oddělat z ohně (el.), vlít do mísy a vyšlehat do tuha. Tímto postupem dělám i sníh do trubiček. Kdyby se vám stalo, že bílky vytvořily při nahřívání sem tam už lehce zbělelý kousek, nic se neděje, vyšlehá se to i tak. Jo a jak někdo píše níž - nechejte nastříkané indiánky na piškotkách trochu zaschnout - i do druhého dne - lépe se polévají (tedy já je nepolévám, ale namáčím a z piškotku mi nepadají) :-\ .

  • czech | 10. 11. 2013 20:46

    pani máťe otrasnú čestinu ale ten recept je fajn.

  • Lenka Bliznáková | 5. 7. 2013 13:01

    Vynikající, jako z cukrárny. Dalo mi to na 42 mini indiánků.

  • Jana | 17. 6. 2013 20:09

    Zkuste do hotového sněhu (před nanesením na piškoty) všlehat rozmačkané borůvky nebo jahody ;-)

  • Jana | 5. 6. 2013 17:30

    Mně to vyšlo na 37 mini indiánků. Byly skvělé, určitě je ještě udělám.

  • Mišelka | 12. 5. 2013 20:19

    Ahoj, může mě někdo říct kolik z této dávky udělám mini idiánků? Děkuji :-)

  • Marcela | 31. 3. 2013 17:03

    Ahojky, Martino hrnce do sebe musí zapadat. Do věršího hrnce dáš vodu, tak aby se dno toho menšího dotýkalo hladiny. Voda by se neměla vařit. Doporučuji šlehat ve vodní lázni dokud hmota nezhoustne, potom vyndej a šlehej ještě cca 3 minuty. Pokud chcete mít indiánky hezky celé polité, poradím jednu vychytávku - po vytvoření je nechte zaschnout. Mezi tím si připravte čokoládu, nalijte ji do vyššího šálku a indiánky v čokoládě namáčejte. Nebojte, nespanou ;-) a neutopí se ;-) Hezké tvoření a dobrou chuť

  • Bopik | 7. 12. 2012 10:01

    já je dělám aby se jedly druhý, max. třetí den.

  • Markét | 2. 12. 2012 12:07

    Ahojda, jakou mají trvanlivost a kdy je mám asi tak začít dělat aby vydrželi na Vánoce? Mohu už dnes? Díky za odpověď

  • Renata | 26. 11. 2012 10:43

    Přidejte recept i na tyto stránky a soutěžte o nový iPad mini :) http://www.soutezplus.cz/s/uMaWTQdh/

  • Bopik | 23. 12. 2011 21:08

    Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)

  • Bopik | 23. 12. 2011 21:08

    Indiánky jsem zkoušela poprvé a povedly se. Díky za recept, určitě znovu indiánky udělám. :-)

  • kacudka | 20. 12. 2011 16:47

    výborné :-) vyšlo mi cca 50 menších

  • Martina | 11. 8. 2011 14:19

    Mám taky otázku mě to nejde nestuhne mi to nad tou párou nevim jestli to dělám dobře vezmu 2hrnce a do jednoho vodu potom ten druhej stejně velkej a tu páru dusim a šlehám šlehala jsem 10 min. anic divné nevim jestli to dělá ten cukr nebo co?? :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

  • kikinka251
    kikinka251 | 16. 4. 2011 13:08

    GOOD

  • Anonymous | 27. 1. 2011 12:03

    Vřele doporučuji

  • Punktu | 18. 12. 2010 09:33

    A když je hmota teplá, tak s ní hned zdobíme? :-) jinak super recept ;-)

  • dzudy
    dzudy | 6. 12. 2010 20:28

    Musíte mít drátěné očko s držátkem. Naberete trochu uvařeného cukru a když do něj fouknete jako do bublifuku, dělá se cukrová bublina. Když ne, vaříte dál :-)

  • kuchar roman | 5. 12. 2010 09:35

    no kdyz ale nekdo nema el.slehac tak to musi delat rucne.sice dele ale vysledek ujde :-| :-|

  • terezaS | 3. 12. 2010 12:57

    Co znamená na bublinu?

  • Fanfan | 18. 11. 2010 14:03

    Neustále mám přebytky bílků a tento recept je zaručeným způsobem, jak je spotřebovat beze zbytku a chutně. Výborné. :-)

  • dudušek | 10. 11. 2010 17:06

    Děvčata,mám vychytávku.Nemusíte šlehat sníh nad párou,ale krystalový cukr svařit se lžící vody na bublinu a horký zašlehat do sněhu.Drží jak přibitý!!

  • Anna R. | 4. 11. 2010 15:18

    Letos vyzkouším,doporučuji přidat šťávu z citronu, sníh dostane zase úplně jinou chuť. Piškotu před nastříkáním sněhu zkusím pomazat marmeládou.

  • Ivana Šlapáková | 2. 10. 2010 15:21

    Já to šlehám něco mezi pěti až deseti minutami........Víc to nebude.

  • anna Ž. | 2. 10. 2010 12:15

    děkuji za rady. Ani jsem nečekala tak pohotové odpovědi. S tou spirálou to dělávala moje babička a vždycky jsem koukala, jak to tak dlouho může vydržet(to šlehání) Já už jsem zhýčkána el.šlehačem :)

  • Jarka O. | 2. 10. 2010 11:27

    Aničko zkuste sníh podle mého receptu: http://www.recepty.cz/recept/maminciny-kremrole-10020

  • Ivana Šlapáková | 2. 10. 2010 10:11

    Vyučená cukrářka mi poradila, šlehat bílky takovou tou zatočenou spirálou,znaly už naše babičky. tím se sním vyšlehá nejlépe.

  • anna Ž. | 1. 10. 2010 22:44

    Ahoj holky, dámy. dělala jsem je minulý rok na vánoce, a sníh mi z piškotů slehl. Nevíte v čem může být chyba. měla jsem jen takové placičky. Ale i tak to bylo velmi dobré.

  • simča blaščikovičova | 14. 1. 2010 21:46

    hmmm vypadaji skvele napisu si recept a vbrzke dobe udelam

  • Ivana Šlapáková | 26. 12. 2009 19:37

    Opravdu u toho se nedá říct, že se rychle sní.... Ty se rychle sež.... Množství z pytlíku piškotů nevydrží 24 hodin. Indiánky dělám večer, nechám do rána v chladu a ráno polévám čokoládou. Večer už NEJSOU.

  • Roman Raba | 18. 10. 2009 19:21

    Byly výborné, přikládám foto. 1.

  • Ivana Šlapáková | 13. 12. 2008 18:57

    Já je pekla loni na vánoce z několika dávek a několikrát a vždycky zmizly jako první Doporučuji

  • Tereza J. | 24. 12. 2007 14:18

    Marti, druhýkrát vyšľahaj sneh bez pary, obyčajne, až keď je tuhý, postav nad paru a šľahaj , nebude ti horúco a bude to rýchlejšie :))) Použiť môžeš aj moučkový, u nás dostať cukor kryštálový alebo práškový, nič medzi tým, takže používam práškový. Tej ďalšej otázke nerozumiem presne tak ako anonym:)))

  • Anonym | 24. 12. 2007 06:00

    Pro Marti - nevím proč se ptáš, kolik indiánků z toho jde udělat, když v první větě píšeš, že jsi je právě dodělala a tuhnou v lednici. Tak kolik ti jich vyšlo? A byly vysoké jako z obchodu nebo spíš taková jednohubka?

  • Marti | 23. 12. 2007 06:00

    Prave jsem je dodelala a ted tuhnou v lednici. Mam jenom par otazek. jak dlouho se ma ten snih slehat. Citila jsem tam porad ten cukr a prsty me palily uz od pary. Myslim, ze jsem to mela v pare asi 5 minut. Da se nejakym zpusobem ten snih i ochutit? Mohu pouzit i moucku cukr?A kolik indianku se tak z toho udela? A jsou vysoke jako z obchodu, nebo je to spise takova jednohubka? Dekuji mockrat.

  • Katy Jančová | 25. 11. 2007 19:15

    Indiánky jsou moc dobré,jen se po nich zaprášilo!Super!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Syrové Chlazení Šlehání Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

123
Dýňová tortila
Dýňová tortila
113
Máslové řízky
Máslové řízky
74
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
27
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky s Nivou a ořechem
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Chuťovky se sýrovou pomazánkou
Indiánci
Indiánci
Indiánky z cukrárny Myšák
Indiánky z cukrárny Myšák
Indická čočka dhal
Indická čočka dhal
Indická kuřecí stehna
Indická kuřecí stehna
  • Recepty.cz
  • Indiánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact