• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Indián
Napište svůj komentář k receptu

Indián

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Indián
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr
    • 150
      g hladká mouka
    • 4
      lžíce voda
  • Krém
    • 4
      ks bílek
    • 150
      g cukr
    • 120
      g cukr krystal
    • 6
      lžíce voda
    • čokoládová poleva
    • rybízový džem

Postup přípravy receptu

1
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vařící vodu, mouku a sníh z bílků. Rozetřeme do dortové formy, abychom měli požadovaný tvar, indián by měl být nejlépe kulatý a upečeme. Vychladlý potřeme rybízovým džemem. Ze 4 bílků a 150 g cukru ušleháme tuhý sníh. 120 g krystalu zalejeme 6 lžícemi vody a uvaříme "na nit" a vešleháme do sněhu. Tuto teplou hmotu naneseme na korpus, do tvaru polokoule. Polejeme čokoládou polevou, můžeme ještě posypat kokosem a dáme vychladit.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GAbriela MAtejickova | 21. 11. 2006 08:50

    Mockrat dekuji, pani Hano.GM.

  • Hana Lorencová | 20. 11. 2006 11:11

    Uvařit "na nit" znamená vařit delší dobu, za stálého míchání, do husta (když vytáhnete vařečku rozvařený cukr se za ní táhne)

  • Gabina Matejickova | 19. 11. 2006 18:59

    Pani Hano a vsechny kucharky, chystam se na "Vase" indianky:o]..jedine, co bych potrebovala vysvetlit, je to slovni spojeni "UVARIT NA NIT".Predem moc dekuji za odpoved a vsechny kucharky zdravi Gabina.

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2006 09:31

    Ja pridávam všetky príchute až sdo ušľahaného krému, či sú to orechy, kokos alebo džem. Najprv vyšľahám krém, potom vlastne len tú prísadu prešľahám aby sa pravidelne vmiešala do krému.

  • Ivana Kašparovská | 22. 9. 2006 09:18

    Nemáte někdo zkušenost s přidáním rybízové marmelády do krému? Nevím jestli se přidává před šleháním a nebo až do ušlehané hmoty.

  • Jana Mrazova | 1. 8. 2006 21:23

    Mám vyzkoušeno! Je to na můj vkus strašně sladké, ale jinak docela dobré...Příště bych zkusila udělat korpus na velký pekáč, po upečení vykrájet kolečka a udělat malé indiánky...

  • Jana z VM | 31. 7. 2006 10:11

    Já to teda taky vyzkouším ! Úplně ho vidím......

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:34

    Vyzkoušejte, dopadnete jako já, dobrovolně jsem si ho zakázala dělat. :-)))

  • Marsí | 28. 7. 2006 10:10

    Šmankote miluju indiánky, paní Hanko tohle určitě vyzkouším.Díky za recept.

  • Hana Lorencová | 27. 7. 2006 10:22

    Je to vlastně takový obří indiánek. :-)

  • Martina N | 26. 7. 2006 22:13

    Tak toto sa mojim deťom bude iste páčiť:)

  • Hana Lorencová | 26. 7. 2006 18:16

    Krém chladit nemusíte, polévám ho hned.

  • Ivana K. | 26. 7. 2006 11:28

    Paní Hano, musí se nechat krém na korpusu ztuhnout např. v lednici než na něj naleju polevu?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Vaření Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoládová poleva Cukr Cukr krystal Hladká mouka Rybízový džem Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Selská směs

Selská směs

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Pečený česnek

Pečený česnek

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

274
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
25
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z…
20
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
16
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Indián
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact