• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
Napište svůj komentář k receptu

Hybridní sushi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hybridní sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      balíček dlouhozrnná rýže
    • 6
      lžička křen
    • 70
      g uzená šunka
    • nori

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v českých obchodech za studentské ceny, chutná skoro stejně (aspoň mně:), je jednoduché a navíc zdravé. (A přátelské i pro ty, kdo nemusí ryby. ;)
2
**Verze 1. hybridní onigiri**
3
Onigiri jsou japonské rýžové koule. Používá se při nich široká škála surovin, já jsem si to upravila na rýži, křen popř. sojovou omáčku a nějaké maso.
4
Uvaříme rýži tak, aby byla lepkavá. Během vaření se nesolí. Když je hotová, rozprostřeme ji na mělkou mísu a podle chuti dochutíme solí, kořením nebo trochou slazené octové zálivky, kterou se ochucuje sushi rýže. Nemusíme ale přidávat nic.
5
Ruce si namočíme do vody, vezmeme hrst rýže, doprostřed uděláme důlek a naplníme ho lžičkou křenu (omáčkou, zeleninou, tuňákem z konzervy...). Rýži pak rukama zpracujeme do oválného tvaru tak, aby náplň zůstala uprostřed.
6
Vzniklou kouli obalíme plátkem šunky, aby držela, nebo plátkem řasy Nori.
7
Podáváme.
8
**Verze 2. hybridní sushi**
9
Vyrábí se podobně jako klasické sushi s tím rozdílem, že nepoužíváme originální japonské suroviny. Rýži (já používám sáčkovou) rozvaříme, aby lepila. Během vaření se o5 nesolí. Mezitím si připravíme plátky řasy Nori (mořské řasy, k dostání v obchodech se zdravou výživou a možná už i ve větších -marketech), uzenou šunku (v případě, že chcete víc autentické jídlo, uzené plátky lososa), křen a misku se slanou vodou.
10
Řasu Nori rozřízneme na poloviny, aby vznikly obdélníkové plátky. Rýži (podle chuti ochucenou stejně jako rýži na onigiri) rovnoměrně rozprostřeme podél delší strany řasy. Myslete na to, že musíte nechat prostor pro slepení obou stran, až budete váleček rolovat, zkrátka aby se vám vše dovnitř vešlo. Náplň by neměla tvořit silnou vrstvu, jinak se vám řasa nespojí dohromady a vše se bude rozpadat.
11
Vrstvu rýže potřeme uprostřed rovnoměrně křenem. Na křen položíme úzké proužky šunky. Srolujeme. (Řasa Nori se lépe přilepí k sobě, když její konce trochu potřete vodou.) Váleček nakrájíme na notoricky známé kousky, namáčíme v sojové omáčce nebo jíme jen tak. A když už jsme u těch hybridů, pro lepší estetický i gurmánský zážitek můžu doporučit servírovat kousky sushi na plátcích chipsů Senza s příchutí Wasabi. ;)
12
Většinou tyto dva recepty kombinuji, protože řasa Nori sice vydrží dlouho, ale je celkem drahá. Z dvou sáčků rýže vytvořím čtyři onigiri a celý talíř sushi, na které padne jeden a půl plátků Nori. Je to jídlo, které mi vydrží na celý den, a dá se obměňovat podle toho, co mám zrovna v lednici.
13
Osobně mi toto šunkové sushi chutná víc, než jiné počeštělé sushi, které využívá zmražených krevetích tyčinek, ale je to věc chuti každého člověka.
14
Itadakimasu! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miky | 7. 1. 2014 17:27

    to je spíš onigiri než sushi :-\

  • Asuna | 29. 12. 2013 12:13

    No, jak jen to nazvat. Sushi ala Babica. I když na druhou stranu mi přijde, že pro leckterého Čecha je to nejspíš mnohem přijatelnější verze, než japonský originál. A jak už slečna (paní) kuchařka podotkla, jedná se o studentskou levnou verzi. Kdo ví? Třeba to je dobrý :-) Takže vážení rejpalové, sklidníme hormon, uděláme si normální sushi nebo onigiri a těm, co toto nevadí popřejeme dobrou chuť a Itadakimasu.

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:19

    pardón rýže

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:18

    3.Každému chutná něco jiného,ale já bych to asi nejedla(když je to z rozvařené sáčkové ryžr)

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    2.houpe snad hloupé

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    1.Podle mě je to kazení surovin a samotného jídla sushi.

  • ja | 3. 9. 2013 00:02

    Kdyz se ti to nezda, tak to nevar a odpust si houpe komentare.

  • Flaini | 1. 11. 2011 23:05

    Náhodou, dostala sem chuť :)

  • Aneta | 28. 9. 2011 18:04

    To není hybrid, to je zvěrstvo. Ale hlavně, že se to obalí řasou a honosně nazve

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže
Pokrmy Z rýže Červenec Oběd Svačina Vaření Dietní Děti Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Křen Nori Uzená šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Mrkvová bezlepková buchta

Mrkvová bezlepková buchta

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Moučník s broskvemi a pudinkem
Moučník s broskvemi a…
27
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
26
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou…
25
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Hustá květáková polévka
Hustá květáková polévka
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hvězdičkové kuličky
Hvězdičkové kuličky
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným přelivem
Chaloupka z perníku
Chaloupka z perníku
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact