• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
Napište svůj komentář k receptu

Hybridní sushi

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hybridní sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      balíček dlouhozrnná rýže
    • 6
      lžička křen
    • 70
      g uzená šunka
    • nori

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem si vymyslela, když jsem měla ohromnou chuť na japonské mlsky a málo financí. Využívá ingredience, které jsou běžně k dostání v českých obchodech za studentské ceny, chutná skoro stejně (aspoň mně:), je jednoduché a navíc zdravé. (A přátelské i pro ty, kdo nemusí ryby. ;)
2
**Verze 1. hybridní onigiri**
3
Onigiri jsou japonské rýžové koule. Používá se při nich široká škála surovin, já jsem si to upravila na rýži, křen popř. sojovou omáčku a nějaké maso.
4
Uvaříme rýži tak, aby byla lepkavá. Během vaření se nesolí. Když je hotová, rozprostřeme ji na mělkou mísu a podle chuti dochutíme solí, kořením nebo trochou slazené octové zálivky, kterou se ochucuje sushi rýže. Nemusíme ale přidávat nic.
5
Ruce si namočíme do vody, vezmeme hrst rýže, doprostřed uděláme důlek a naplníme ho lžičkou křenu (omáčkou, zeleninou, tuňákem z konzervy...). Rýži pak rukama zpracujeme do oválného tvaru tak, aby náplň zůstala uprostřed.
6
Vzniklou kouli obalíme plátkem šunky, aby držela, nebo plátkem řasy Nori.
7
Podáváme.
8
**Verze 2. hybridní sushi**
9
Vyrábí se podobně jako klasické sushi s tím rozdílem, že nepoužíváme originální japonské suroviny. Rýži (já používám sáčkovou) rozvaříme, aby lepila. Během vaření se o5 nesolí. Mezitím si připravíme plátky řasy Nori (mořské řasy, k dostání v obchodech se zdravou výživou a možná už i ve větších -marketech), uzenou šunku (v případě, že chcete víc autentické jídlo, uzené plátky lososa), křen a misku se slanou vodou.
10
Řasu Nori rozřízneme na poloviny, aby vznikly obdélníkové plátky. Rýži (podle chuti ochucenou stejně jako rýži na onigiri) rovnoměrně rozprostřeme podél delší strany řasy. Myslete na to, že musíte nechat prostor pro slepení obou stran, až budete váleček rolovat, zkrátka aby se vám vše dovnitř vešlo. Náplň by neměla tvořit silnou vrstvu, jinak se vám řasa nespojí dohromady a vše se bude rozpadat.
11
Vrstvu rýže potřeme uprostřed rovnoměrně křenem. Na křen položíme úzké proužky šunky. Srolujeme. (Řasa Nori se lépe přilepí k sobě, když její konce trochu potřete vodou.) Váleček nakrájíme na notoricky známé kousky, namáčíme v sojové omáčce nebo jíme jen tak. A když už jsme u těch hybridů, pro lepší estetický i gurmánský zážitek můžu doporučit servírovat kousky sushi na plátcích chipsů Senza s příchutí Wasabi. ;)
12
Většinou tyto dva recepty kombinuji, protože řasa Nori sice vydrží dlouho, ale je celkem drahá. Z dvou sáčků rýže vytvořím čtyři onigiri a celý talíř sushi, na které padne jeden a půl plátků Nori. Je to jídlo, které mi vydrží na celý den, a dá se obměňovat podle toho, co mám zrovna v lednici.
13
Osobně mi toto šunkové sushi chutná víc, než jiné počeštělé sushi, které využívá zmražených krevetích tyčinek, ale je to věc chuti každého člověka.
14
Itadakimasu! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Sushi pro začátečníky

Sushi pro začátečníky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miky | 7. 1. 2014 17:27

    to je spíš onigiri než sushi :-\

  • Asuna | 29. 12. 2013 12:13

    No, jak jen to nazvat. Sushi ala Babica. I když na druhou stranu mi přijde, že pro leckterého Čecha je to nejspíš mnohem přijatelnější verze, než japonský originál. A jak už slečna (paní) kuchařka podotkla, jedná se o studentskou levnou verzi. Kdo ví? Třeba to je dobrý :-) Takže vážení rejpalové, sklidníme hormon, uděláme si normální sushi nebo onigiri a těm, co toto nevadí popřejeme dobrou chuť a Itadakimasu.

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:19

    pardón rýže

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:18

    3.Každému chutná něco jiného,ale já bych to asi nejedla(když je to z rozvařené sáčkové ryžr)

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    2.houpe snad hloupé

  • Anonymous | 26. 12. 2013 15:17

    1.Podle mě je to kazení surovin a samotného jídla sushi.

  • ja | 3. 9. 2013 00:02

    Kdyz se ti to nezda, tak to nevar a odpust si houpe komentare.

  • Flaini | 1. 11. 2011 23:05

    Náhodou, dostala sem chuť :)

  • Aneta | 28. 9. 2011 18:04

    To není hybrid, to je zvěrstvo. Ale hlavně, že se to obalí řasou a honosně nazve

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže
Pokrmy Z rýže Červenec Oběd Svačina Vaření Dietní Děti Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Dlouhozrnná rýže Křen Nori Uzená šunka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mouřeníny

Mouřeníny

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Lívance s tvarglemi

Lívance s tvarglemi

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
19
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Hustá květáková polévka
Hustá květáková polévka
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hustá zeleninová polévka s cizrnou
Hvězdičkové kuličky
Hvězdičkové kuličky
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Cha-Zu-Rha (kuřecí rolka)
Chai chia s ovocným přelivem
Chai chia s ovocným přelivem
Chaloupka z perníku
Chaloupka z perníku
  • Recepty.cz
  • Hybridní sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact