• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Hustá, kyselá fazolová polévka

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hustá, kyselá fazolová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g brambory
    • 1
      plechovka fazole ve slaném nálevu
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 70
      g rajský protlak
    • 4
      stroužek česnek
    • 1,50
      dl smetana na vaření
    • 4
      lžička sůl
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Očištěné a na kostky nakrájané brambory uvařime v osolené vodě cca 1 l, přidáme fazole i s nálevem.
2
Na rozpáleném oleji zpěníme posekaný česnek, přidáme 3 lžíce hladké mouky, kterou rozmícháme a necháme spojit do hladké zásmažky, do 1 dcl vody přidáme 2 lžíce octa a zalejeme zásmažku, znovu rozmícháme do hladka a když začne houstnout, vlejeme do vroucí polévky. Přidáme rajčatový protlak.
3
Necháme přejít varem, aby se polévka spojila se zásmažkou i protlakem.
4
Nakonec ve smetaně rozmícháme 1 lžíci hladké mouky, aby nebyly hrudky, a vlejeme do polévky. Necháme přejít varem a odstavíme.
5
Moja maminka když dělá zásmažku, tak nechá na tuku vyškvařit uzenou slaninu, nebo nechá v polévce vyvařit kůži z domácí uzené slaniny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Hustá zeleninová polévka s cizrnou

Úžasná hustá, krémová a lehce pikantní rajčatová polévka

Úžasná hustá, krémová a lehce…

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenickaa | 14. 11. 2010 08:35

    Opravdu výborná,dala jsem jen bílé fazole v rajské omáčce, protože nebyl po ruce protlak, ale jinak dle receptu a je to mňamka :-)

  • Markéta Roubalová | 23. 9. 2009 11:38

    Výborná!! Já vše udělala v jednom hrnci. Začala jsem jíškou a na ni nalila litr vody a pak už vše podle popisu. Neměla jsem rajský protlak, takže byla bez něj a taky byla výborná. Za 1!!

  • Markéta Roubalová | 22. 9. 2009 12:17

    Výborná! Já vše udělala v jednom hrnci, začala zásmažkou s hrubou moukou a po rozníchání dolila do 1l a přidala fazole a brambory a pak už postup stejný. Dávám za 1 !

  • Daniela Frýdecká | 27. 4. 2009 20:47

    Vidím,že už dlouho nikdo nechválil ...výborná zbytek zbaštil k večeři syn, ten je z ní úplně na větvi.

  • Daniela Frýdecká | 25. 4. 2009 14:25

    Opravdu dobrá, moc šancí jsem jí nedávala,ale mlaskali všichni, super:-)

  • Jolana Christová | 16. 3. 2009 11:52

    Polévku jsem dnes uvařila a opravdu je moc dobrá, asi ani nebudeme jíst hlavní jídlo, docela nás zasytila :-))

  • Romana Marešová | 10. 5. 2008 12:12

    DÍKY TÉTO POLÉVCE JSEM ZAČALA OPĚT JÍST FAZOLE JE PROSTĚ SUPER!!

  • Lucie Krejčí | 24. 11. 2007 12:33

    Dnes jsem vařila k obědu, vyvařila jsem i kůži ze špeku a zásmažku dělala také podle rady se špekem,a můžu říct...............že vážně nezbylo vůbec nic. Byla opravdu vynikající a všem se jen boule za ušima dělali :-)) Myslím že výborná by i byla v malém kulatém vydlabaném chlebíku ??!!Každopádně dávám velkou jedničku a díky.

  • Jana Pátková | 29. 10. 2007 15:00

    Tak paní Radko, šla jste mi přímo do talíře,já jsem ten chleba přikusovala, ale ten "maglas" to bude asi lepší, příště uvařím a dám přílohy dle rady, ale opravdu říkám, v polévce musí stát lžíce, hustá, a kořeněná, a k tomu klobása, nebo uzené vyvařeno v polévce a teď mě prosím omluvte, jdu zase vařit - co také, tady mám dělat, vařit a diskutovat o tom, co je dobré, co umíme a rádi se podělíme s námi , co někdy "tápeme" ve vaření, a k takovým patřím i já, někdy neumím a někdy jsem lepší, ale takový je život. Moc Vás všechny zdrraví Jana-neumětelka nebo-li někdy i umětělka. Ahoj.

  • Radka Chmelova | 29. 10. 2007 14:40

    Tuto polievku robi moja maminka, je skvela, dokazem jej zjest za hrniec.Vrelo odporucam nalamat do toho na tanieri chlieb, a urobit si taky maglajs, a potom to zjest!

  • Jana Pátková | 27. 10. 2007 19:19

    Také já ji dnes uvařila,velice dobrá, neměla jsem slaninu, tak jsem tam šoupla čabajku,a byla to fantazie v bříšku.Dávám 1.

  • Jitřenka Němcová | 27. 10. 2007 12:15

    Píšu, jak jsem slíbila. Právě jsme dojedli a fazolová polévka byla skutečně skvělá. Sice jsem zapoměla na brambory a fazole jsem měla jen v tomatě, ale skutečně chutnala i mně, která fazole nemusí. Můj muž chrochtal blahem. Dávám první jedničku a díky za recept.

  • Tereza J. | 27. 10. 2007 07:32

    Mina, tak tú kožu zo slaniny sme dávali aj my vyvariť do akejkoľvek fazuľovej polievky :))) Ja ju nedávam, pretože kupujem slaninu bez kože. Ale som rada, že ste mi to pripomenuli:)))

  • Jitřenka Němcová | 26. 10. 2007 23:04

    Tak tohle zní fakt dobře. Můj muž se po fazolačce může utlouct,tak zítra zkusím uvařit k obědu a pak dám vědět,jak chutnala. A taky oznámkuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Fazole ve slaném nálevu Hladká mouka Ocet Rajský protlak Rostlinný olej Smetana na vaření Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánky I

Banánky I

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Dietní buchta

Dietní buchta

Tartaletky

Tartaletky

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

301
Mikulášův horký nápoj
Mikulášův horký nápoj
149
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
124
Modrý sen / Koktejly
Modrý sen / Koktejly
92
Kynutý koláč z remosky - bramborové těsto
Kynutý koláč z remosky -…
38
Kokosová limonáda
Kokosová limonáda

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Hustá, kyselá fazolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact