• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Napište svůj komentář k receptu

Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
5fotografií
Nahrát fotku
 

Co upéct na svatého Martina, když nechcete celou husu? Upečte si jen husí stehna. S červeným zelím a domácími lokšemi bude skvělá.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks husí stehna
    • kmín
    • sůl
  • Lokše:
    • 1,50
      kg brambory varný typ C
    • 400
      g hladká mouka + na pomoučení válu
    • 1
      ks vejce
    • sůl
  • Zelí:
    • 1
      ks červené zelí menší hlávka
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      ks cibule
    • ocet podle chuti
    • cukr podle chuti
    • 1
      ks brambory
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Husí stehna osolíme, okmínujeme a vložíme do pečicí formy. Podlijeme je vodou, přikryjeme, dáme do trouby vyhřáté na 150 °C a pečeme asi 80 minut. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem. Když jsou stehna měkká, odkryjeme je, zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme dozlatova. Upečená stehna vyndáme z trouby a necháme 10 minut odležet.

RADA: Svatomartinská husa krok za krokem

2
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme je zchladnout a pak oloupeme. Nastrouháme je na jemném struhadle, přisypeme mouku, přidáme vejce, osolíme a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj kuličky a vyválíme z nich na lehce pomoučeném válu placky o průměru cca 10 cm, které nasucho opečeme v pánvi, dokud se na nich nezačnou tvořit nahnědlé „puchýře“. Hotové lokše potřeme vypečeným sádlem z husích stehen nebo přepuštěným máslem.

RADA: Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky

3
Zelnou hlávku rozpůlíme, vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, zalijeme ho 100 ml vody, přilijeme ocet podle chuti, osolíme, osladíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka. Pak zelí zahustíme najemno nastrouhaným bramborem, podle potřeby dochutíme a ještě asi 10 minut povaříme.
4
Zdroj: Kulinární studio MAFRA / Imagefood BM / Profimedia
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí roláda s kaštanovou nádivkou

Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Maso & ryby & mořské plody Maso Husa
Listopad Pečení Dušení Vaření Restování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené zelí Cibule Cukr Hladká mouka husí stehna Kmín Ocet Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Italská pizza

Italská pizza

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Domací houstičky

Domací houstičky

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

18
Palačinky
Palačinky
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Žemlovka
Žemlovka
15
Svařák
Svařák
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

Jorga Kotrbová (†78) žila v ústraní: Tajemství jejích mužů! První lásku odnesla vojna…

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo…
Husí prsa s nádivkou
Husí prsa s nádivkou
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí roláda s kaštanovou nádivkou
Husí vývar s těstovinami
Husí vývar s těstovinami
Hustá bramboračka
Hustá bramboračka
Hustá květáková polévka
Hustá květáková polévka
  • Recepty.cz
  • Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact