• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husí játra v lokši
Napište svůj komentář k receptu

Husí játra v lokši

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
Husí játra v lokši
4fotografie
Nahrát fotku
 

Bramborové placky zvané lokše mají tradici především na Moravě či na Slovensku. Dejte si je s husími játry dušenými s cibulkou a opečenou slaninou. Nezapomeňte na směs salátových listů a tato pochoutka pro skutečné labužníky bude dokonalá.

Suroviny

4 porce
  • Husí játra:
    • 2
      lžíce máslo
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks červená cibule
    • 300
      g husí játra
    • sůl dle chuti
    • pepř drcený čerstvý, dle chuti
    • salátové listy směs
  • Lokše
    • 600
      g brambory typ C
    • 100
      g polohrubá mouka 150 g
    • sůl dle chuti
    • husí sádlo na promazání

Postup přípravy receptu

1
Začněte lokšemi. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vychladlé je oloupejte, prolisujte nebo na jemno nastrouhejte. Na pomoučněném vále k nim přidejte většinu mouky se solí a vypracujte měkké, nelepivé těsto, podle potřeby dodejte zbývající mouku.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu!

2
Z těsta odkrajujte kousky a na pomoučněném vále vyvalujte tenké placky. Opékejte je na suché pánvi. Hotové placky promazávejte husím sádlem, skládejte je na sebe a snažte se je uchovat teplé.
3
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte slaninu nakrájenou na kostičky a opékejte ji 1 minutu. Nyní přisypte oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Játra očistěte a nakrájejte na malé kostičky, asi 1,5 x 1,5 cm. Přidejte je po 3 minutách k cibuli a opečte ze všech stran. Poté je podlijte 3 lžícemi vody a na středním plameni pod pokličkou duste 10–15 minut. Játra osolte, opepřete. Podávejte je v lokších se směsí salátových listů.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Husí prsa na calvadosu

Husí prsa na calvadosu

Husa v šouletu

Husa v šouletu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Husa FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Červená cibule Husí játra Husí sádlo Máslo Pepř drcený Polohrubá mouka Salátové listy Sůl

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Pesto ze sušených nakládaných rajčat

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

78
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
54
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a…
49
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
44
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
43
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husarské kotlety
Husarské kotlety
Husí játra jako předkrm
Husí játra jako předkrm
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa na calvadosu
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s bramborovo…
  • Recepty.cz
  • Husí játra v lokši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact