• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Husa po staročesku
Napište svůj komentář k receptu

Husa po staročesku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Husa po staročesku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks husa
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce zázvor - mletý
    • 1
      hrst kmín celý
    • 6
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Husu rozčtvrtíme, nožem uděláme do prsíček a stehýnek otvory, vložíme do nich stroužky česneku, osolíme, pokmínujeme, posypeme mletým zázvorem, podlijeme a zvolna pečeme nejprve pod pokličkou, aby změkla, potom pomalu dopékáme odkrytou. Při pečení podléváme a poléváme šťávou, aby byla kůžička křupavá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bl | 5. 12. 2010 07:40

    No to záleží jestli jsi muslimka, křesťanka, hinduistka, judaistka, budhistka nebo nic !

  • Ladia
    Ladia | 19. 10. 2010 08:29

    I tady už bylo foto...

  • Radka Albrechtová | 16. 10. 2010 23:09

    No tp musí být dobrůtka..

  • UA | 3. 7. 2007 09:18

    Žiju na Ukrajině a o huse si můžu tak akorát nechat zdát.

  • Magda | 22. 12. 2006 19:40

    U nás doma se vždy říkalo, že nic co má peří nemá být na Nový rok.Na Štědrý den by se měl držet půst ne, Já ho teda nedržím, ale maso v ten den nejím, až večer kapra.

  • Zuzana Bernátová | 21. 12. 2006 18:33

    Kamila-palce držíme,ale u nás sa vraví,že sa na štedrý den nemá variť nič čo má krídla-vraj potom uletí šťastie z domu.Ale iný kraj-iný mrav.

  • Kamila S. | 19. 12. 2006 19:44

    Ziju v USA a poprve budeme mit pecenou husu na Stedry Den. Drzte mi palce!

  • Anonym | 8. 4. 2006 10:30

    No koukám zkušení kuchaři. Já nemám vůbec představu na kolik stupňů a jak dlouho tu husu mám péct. No snad to někdo v nějakém receptu popsal.

  • erik krejcirik | 26. 12. 2005 11:53

    delali jsme to 26.prosince a velmi sne si pochutnaliaz sme se olizovali

  • Frankie123 Jirouš | 26. 12. 2005 10:37

    tak to ja to zkusím zítra hlavně napište jak to chutná

  • Josef Vaněk | 11. 12. 2005 21:05

    Pokusím se jí uvařit 25.12., na rodinou oslavu, doufám, že uspěji.Dám vědět jak jsem dopadl.Podle přísad by to mohlo chutnat skvěle, pokud to nějak nezkazím.

  • Honzík | 24. 7. 2004 17:23

    Za chvíli se na to vrhnu, první husa v životě :)) K tomu domácí špekový knedlíček a červené zelíčko s 1/5 jablíček, dokonalost sama! Napíšu jak to dopadlo! Vaření miluju!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Husa
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Husa Kmín Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Ledový salát s karotkou

Ledový salát s karotkou

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

33
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
31
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
26
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z červené řepy se zeleninou
Hummus z lilku s ořechy kešú
Hummus z lilku s ořechy kešú
Humrové chlebíčky
Humrové chlebíčky
Husa v šouletu
Husa v šouletu
Husa v šouletu II
Husa v šouletu II
Husarské kotlety
Husarské kotlety
  • Recepty.cz
  • Husa po staročesku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact