• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 78
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l voda
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1,50
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky - plný kbelík (10-ti litrový)
    • 1
      kg cukr krupice
  • Dle chuti:
    • hřebíček celý
    • citronová kůra
    • skořicová kůra

Postup přípravy receptu

1
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které naskládáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice. Během přípravy hrušek si dáme uvařit nálev z vody cukrů a kyseliny citronové. Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme ihned horkým nálevem, aby nehnědly a pevně uzavřeme čistými víčky. Některé druhy hrušek mají tendenci tmavnout rychleji a ty doporučuji po nakrájení hned namočit do vody s citronovou šťávou nebo s ní hrušky přelévat.
2
Sterilujeme podle pevnosti a druhu hrušek a podle velikosti sklenic při 85 °C 15 - 25 minut.
3
Kompoty po vychladnutí uložíme na temném suchém místě a odebíráme dle potřeby.
4
Do kompotů pro dospěláky můžeme přidat frťánka rumu.
5
Kdo nechce přidávat kyselinu citronovou, může přidat do nálevu citronovou šťávu.
6
Podle rady babičky, by na každé hrušce měl zůstat kousek slupky, jako paprsek sluníčka. Důvod netuším, ale ctím tradici :-) .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 10. 2016 14:08

    Dělám kompot v podstatě úplně stejně, jen hrušky neloupu. Slupka nám nevadí a ušetří to práci. Dělám tak i jablka. Málokdo ale slupku v komputu toleruje a koho znám, tak všichni slupky loupou. Hřebíček samozřejmě nesmí chybět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hřebíček Hrušky Kyselina citronová Skořicová kůra Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

113
Dýňová tortila
Dýňová tortila
73
Máslové řízky
Máslové řízky
63
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
63
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
54
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact