• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 125
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l voda
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1,50
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky - plný kbelík (10-ti litrový)
    • 1
      kg cukr krupice
  • Dle chuti:
    • hřebíček celý
    • citronová kůra
    • skořicová kůra

Postup přípravy receptu

1
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které naskládáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice. Během přípravy hrušek si dáme uvařit nálev z vody cukrů a kyseliny citronové. Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme ihned horkým nálevem, aby nehnědly a pevně uzavřeme čistými víčky. Některé druhy hrušek mají tendenci tmavnout rychleji a ty doporučuji po nakrájení hned namočit do vody s citronovou šťávou nebo s ní hrušky přelévat.
2
Sterilujeme podle pevnosti a druhu hrušek a podle velikosti sklenic při 85 °C 15 - 25 minut.
3
Kompoty po vychladnutí uložíme na temném suchém místě a odebíráme dle potřeby.
4
Do kompotů pro dospěláky můžeme přidat frťánka rumu.
5
Kdo nechce přidávat kyselinu citronovou, může přidat do nálevu citronovou šťávu.
6
Podle rady babičky, by na každé hrušce měl zůstat kousek slupky, jako paprsek sluníčka. Důvod netuším, ale ctím tradici :-) .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 10. 2016 14:08

    Dělám kompot v podstatě úplně stejně, jen hrušky neloupu. Slupka nám nevadí a ušetří to práci. Dělám tak i jablka. Málokdo ale slupku v komputu toleruje a koho znám, tak všichni slupky loupou. Hřebíček samozřejmě nesmí chybět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hřebíček Hrušky Kyselina citronová Skořicová kůra Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Selské sendviče

Selské sendviče

Pizza – Langoše

Pizza – Langoše

Boršč

Boršč

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

90
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
85
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
67
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou
Kuřecí miso polévka s…
62
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
61
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact