• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 88
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l voda
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1,50
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky - plný kbelík (10-ti litrový)
    • 1
      kg cukr krupice
  • Dle chuti:
    • hřebíček celý
    • citronová kůra
    • skořicová kůra

Postup přípravy receptu

1
Hrušky používáme zralé, ale pevné, které omyjeme, oloupeme, odstraníme stopky, bubáky a jádřince a pokrájíme na půlky, čtvrtky, větší kostky..., které naskládáme do čistých sklenic cca 2 - 3 cm pod okraj sklenice. Během přípravy hrušek si dáme uvařit nálev z vody cukrů a kyseliny citronové. Do každé sklenice přidáme dle chuti kousek celé skořice (postačí centimetr) a 2 - 5 kusů hřebíčku. Kdo chce, může k hruškám přidat i malý kousek citronové kůry (pouze žlutou část!). Hrušky po naplnění do sklenic zalijeme ihned horkým nálevem, aby nehnědly a pevně uzavřeme čistými víčky. Některé druhy hrušek mají tendenci tmavnout rychleji a ty doporučuji po nakrájení hned namočit do vody s citronovou šťávou nebo s ní hrušky přelévat.
2
Sterilujeme podle pevnosti a druhu hrušek a podle velikosti sklenic při 85 °C 15 - 25 minut.
3
Kompoty po vychladnutí uložíme na temném suchém místě a odebíráme dle potřeby.
4
Do kompotů pro dospěláky můžeme přidat frťánka rumu.
5
Kdo nechce přidávat kyselinu citronovou, může přidat do nálevu citronovou šťávu.
6
Podle rady babičky, by na každé hrušce měl zůstat kousek slupky, jako paprsek sluníčka. Důvod netuším, ale ctím tradici :-) .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový kompot

Hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Kořeněný hruškový kompot

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 10. 2016 14:08

    Dělám kompot v podstatě úplně stejně, jen hrušky neloupu. Slupka nám nevadí a ušetří to práci. Dělám tak i jablka. Málokdo ale slupku v komputu toleruje a koho znám, tak všichni slupky loupou. Hřebíček samozřejmě nesmí chybět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Pokrmy Ostatní Zavařování a nakládání Z ovoce Dopolední svačina Svačina Večeře Zavařování Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hřebíček Hrušky Kyselina citronová Skořicová kůra Vanilkový cukr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Treska v krustě

Treska v krustě

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

99
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
96
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
79
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
72
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
72
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact