• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový kompot

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 45
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
Hruškový kompot
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      l voda
    • 1
      lžíce kyselina citronová
    • hrušky vyzrálé, ještě pevné
    • 400
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme, jádřince vykrojíme a ihned vkládáme do studené vody s trochou kyseliny citronové nebo octa, aby nezhnědly. Poté je plníme do sklenic, zalijeme teplým nálevem nebo posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20-30 minut při 85 °C. Do kompotu můžeme přidat hřebíček, kousek skořice nebo badyánu.

RADA: Zkuste také višňový kompot!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Višňový kompot

Višňový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavla | 27. 6. 2015 05:07

    :-)

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:49

    Doplněno

  • Ladia
    Ladia | 24. 9. 2014 08:47

    Doplněno :-)

  • lucka | 23. 9. 2014 10:42

    Dobry den, muzete mi prosim nekdo upresnit ten nalev. kolik vody na tech 400g cukru a 1lz. kys. citronove?? predem moc dekuju

  • Ivča | 18. 8. 2014 12:35

    Já zavařuju pouze v troubě a je to vše ok :-)

  • Honza | 18. 10. 2012 15:52

    Nemám hrnec , tak jsem sklenice naskládal na plech do trouby a zalil dno vařící vodou..Dal jsem tomu 40 min na 150st , protože při takové ploše ta voda jemně bublinkuje...Tak uvidím , co z toho bude..Máte stím někdo zkušenosti ? Mám kuchyň jako dlaň , takže hrnec nepřipadá v úvahu :-)

  • hikle | 6. 10. 2012 13:46

    Hřebíček nám v kompotu taky chutná, kompot dobře ochutí.

  • MarilynM2
    MarilynM2 | 7. 9. 2012 12:33

    hrušky jsem také povařila v cukrové vodě se skořicí, badiánem a hřebíčkem. Naplnila do sklenic a ještě sterilizovala..

  • nnln | 30. 5. 2011 10:00

    Hrušky nejdřív vaříme v cukrové vodě (na litr 300 g cukru) s hřebíčkem, ten dáváme do čajového sítka, ať nezůstává v kompotu.

  • recepty73
    recepty73 | 27. 5. 2011 19:24

    ...do části z mnoha kompotů :-D přidávám hřebíček, plátek zázvoru, citronovou kůru nebo skořici :-P - je to příjemná změna ;-)

  • Tereza T
    Tereza T | 26. 5. 2011 12:50

    Opraveno, díky.

  • nnln | 26. 5. 2011 08:57

    2 ks hrušek? nemají to být 2 kg?

  • Eva1 | 9. 3. 2011 22:50

    Prosím o přiřazení fota. Děkuji ;-)

  • Ivana Šumpelová | 20. 8. 2009 11:42

    Pro JITKU:Velice děkuji! Hned jsem si říkala, že jedinná logická možnost, jak neplavat, je aby byly povařené..... Jenže mě zaráželo, že v žádném receptu to nebylo a všem se to podařilo! Díky moc... tyhle rychle sníme, ať zbytečně nejsou na očích a příští rok to napravím ... ;-)

  • Jitka Bublová | 19. 8. 2009 13:26

    Pro Ivanu Š.: Zavařuji hrušky podle nějakého obyč letitého receptu, a tam se před vložením do sklenic trochu předvaří - v receptu je uvedeno "aby lehce sklouzly při napíchnutí z jehlice". Sterilují se 20 minut při 85 stupních. Jsou světlounké a nikdy neplavou, tak třeba Vám tento způsob trochu pomůže :-)

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • Ivana Šumpelová | 19. 8. 2009 06:45

    Dobrý den, mohu mít dotaz? Nedaří se mi zavařit hrušky..... Dělám to už druhý rok dle receptu z knihy, který je tedy stejný jako tento, ale místo toho, aby byly hruštičky krásně žluťoučké a měkoučké a pod vodou, jsou jak čerstvé, planou nahoru, takže ty horní nejsou pod nálevem, ale na "vzduchu" a hnědnou. Namáčím v kyselině, pak dávám do sklenic, zaleji nálevem a zavařuji - dokonce jsem zavařovala raději na 90. Čím to je? Stejné hrušky zavařuje i tchýně a má je krásné jako vy na fotce - prosím poraďte!!! :-(

  • cceline | 3. 8. 2007 14:57

    Teď jsem zrovna zavařovala hrušky se zázvorem a musím říct, že je to pošušňáníčko.

  • Martina | 3. 8. 2007 10:36

    Dobré je taky hrušky zavařovat s jedlými jeřabinami.Dělala to moje maminka a má to od své babičky. Je to výborné.

  • Petra Seibertová | 15. 9. 2006 15:49

    Kompot se zázvorem jsem ještě nezkoušela,ale právě včera jsem dělala hruškový džem se zázvorem z těchto stránek a musím konstatovat,že chuť je témeř bezkonkurenční.Proto si myslím,že i kompot se zázvorem bude skvělý.

  • Maruš | 3. 7. 2006 21:53

    Nedávno jsem vyčetla,že se můžou s hruškami prokládat kolečka zázvoru.Nemáte to někdo vyzkoušené a můžete doporučit?Děkuji.Taky se chystám vyzkoušet-Hruškový džem se zázvorem,který je tady vložený.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Vepřová plec s krémovou omáčkou, kapustou a brambory

Vepřová plec s krémovou omáčkou,…

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

49
Halušky z lososa v rajčatové omáčce
Halušky z lososa v…
49
Kynutý táč s ovocem a drobenkou
Kynutý táč s ovocem a…
48
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
42
Husí vývar s těstovinami
Husí vývar s těstovinami
39
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

Krainová (52) ve slovní přestřelce: Nařčení z anorexie!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový řízek s Nivou
Hruškový sen
Hruškový sen
  • Recepty.cz
  • Hruškový kompot
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact