• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto :
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo nebo Hera - rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g bílý jogurt
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
  • Náplň z jogurtu :
    • 250
      g bílý jogurt
    • 2,50
      lžíce vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Žmolenka :
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo změklé
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 500
      g hrušky cca
    • skořice - mletá dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21x36 cm, okraje trochu "povytáhneme" stěrkou do výšky.
2
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí - dle chuti. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla a dáme péct do předehřáté trouby do zezlátnutí žmolenky a okrajů na střední teplotu (170-180 stupňů) - vyzkoušíme špejlí.
3
* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou

Meruňkový koláč s marcipánovou…

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dorka | 6. 3. 2017 13:57

    Dala jsem hrušky z kompotu, PARÁDA :-P :-*

  • Marta Žáková | 21. 8. 2016 20:47

    Výborný. Vřele doporučuji.

  • Marta Žáková | 21. 8. 2016 20:47

    Výborný. Vřele doporučuji.

  • Romana | 20. 10. 2013 13:55

    Jednoduchý recept i příprava,koláč je opravdu moc dobrý,je dobré dělat tlustější plátky hrušek,super! :-)

  • Market | 17. 10. 2013 09:59

    Jak dlouho se to peče, při jaké teplotě přibližně?

  • TERCIE | 1. 1. 2013 19:16

    Výýýýýýýýýýýýýýýborbý. :-)

  • rkadlecova | 21. 9. 2012 22:59

    Výborný, manžel si zakrojil ještě teplý ;-) . Také jsem pekla na větším plechu a těsta bylo akorát, aspoň víc vyniknou hrušky. Dělala jsem na robotu a příště zkusím změklou heru vyšlehat s cukrem, pak přidat žloutky, jak to obvykle dělám; rozpouštět ji mi připadá zbytečné, jen další špinavý kastrůlek :-( .

  • Verča | 9. 9. 2012 12:46

    Výborný koláč, dnes jsem pekla a měl velký úspěch!!!:-)

  • MartikK
    MartikK | 29. 2. 2012 09:22

    Výborný koláč. Mám pekáč podobných rozměrů, jak je uvedeno v receptu. Je pravda, že těsto je pak trošku vyšší, ale pokud nakrájíte hrušky na hrubší plátky, tak to vůbec nevadí. Drobenku stačí udělat tak z poloviční dávky. Určitě vyzkouším i s jiným ovocem.

  • Mila | 15. 10. 2011 19:21

    opravdu dobry kolac!! dekuji za recept Pekla jsem ale take na velkem plechu, testo je pak nizsi a my to tak mame radi. Bohate na nej toto mnozstvi vystaci.

  • JanaDe
    JanaDe | 3. 10. 2011 14:47

    Něco takhle dobrýho už jsem dlouho nejedla. Musela jsem ho upéct na velkém plechu, protože mám jen menší a do kulaté formy 25 cm se mi to zdálo moc. Než stihnul vychladnout zmizela skoro půlka. :-D A nádherně voní. Dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr krupice Hrušky Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Kuře dušené na rajčatech a cibuli

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Bramborové placky s povidly a mákem

Bramborové placky s povidly a mákem

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

116
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
61
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
57
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
45
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
35
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
AHA.cz Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Šílená zrada! Adamec za zdmi ústavu... z rozhodnutí Jany

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Podzimní bundy a kabáty: Jakým se vyhnout s většími prsy i pozadím a co sluší vysokým postavám?

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Syn Vlasákové a Dolanského Max: Rozchod se známou herečkou! Láska začala v seriálu

Syn Vlasákové a Dolanského Max: Rozchod se známou herečkou! Láska začala v seriálu

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact