• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 57
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto :
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 100
      g máslo nebo Hera - rozpuštěné
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 250
      g bílý jogurt
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma nebo vanilkový cukr
  • Náplň z jogurtu :
    • 250
      g bílý jogurt
    • 2,50
      lžíce vanilkový pudink
    • 2
      lžíce cukr krupice
  • Žmolenka :
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo změklé
    • 1
      ks vanilkový cukr nebo skořicový
    • 500
      g hrušky cca
    • skořice - mletá dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, jogurt, aroma, polohrubou mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku 21x36 cm, okraje trochu "povytáhneme" stěrkou do výšky.
2
Jogurt smícháme s cukrem a pudinkem a nalijeme na koláč. Do jogurtu naskládáme kousky oloupaných hrušek bez jádřinců, které posypeme skořicí - dle chuti. Koláč nakonec posypeme drobenkou užmoulanou z mouky, cukrů a změklého másla a dáme péct do předehřáté trouby do zezlátnutí žmolenky a okrajů na střední teplotu (170-180 stupňů) - vyzkoušíme špejlí.
3
* Místo jogurtu do náplně můžeme použít měkký tvaroh.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou

Meruňkový koláč s marcipánovou…

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dorka | 6. 3. 2017 13:57

    Dala jsem hrušky z kompotu, PARÁDA :-P :-*

  • Marta Žáková | 21. 8. 2016 20:47

    Výborný. Vřele doporučuji.

  • Marta Žáková | 21. 8. 2016 20:47

    Výborný. Vřele doporučuji.

  • Romana | 20. 10. 2013 13:55

    Jednoduchý recept i příprava,koláč je opravdu moc dobrý,je dobré dělat tlustější plátky hrušek,super! :-)

  • Market | 17. 10. 2013 09:59

    Jak dlouho se to peče, při jaké teplotě přibližně?

  • TERCIE | 1. 1. 2013 19:16

    Výýýýýýýýýýýýýýýborbý. :-)

  • rkadlecova | 21. 9. 2012 22:59

    Výborný, manžel si zakrojil ještě teplý ;-) . Také jsem pekla na větším plechu a těsta bylo akorát, aspoň víc vyniknou hrušky. Dělala jsem na robotu a příště zkusím změklou heru vyšlehat s cukrem, pak přidat žloutky, jak to obvykle dělám; rozpouštět ji mi připadá zbytečné, jen další špinavý kastrůlek :-( .

  • Verča | 9. 9. 2012 12:46

    Výborný koláč, dnes jsem pekla a měl velký úspěch!!!:-)

  • MartikK
    MartikK | 29. 2. 2012 09:22

    Výborný koláč. Mám pekáč podobných rozměrů, jak je uvedeno v receptu. Je pravda, že těsto je pak trošku vyšší, ale pokud nakrájíte hrušky na hrubší plátky, tak to vůbec nevadí. Drobenku stačí udělat tak z poloviční dávky. Určitě vyzkouším i s jiným ovocem.

  • Mila | 15. 10. 2011 19:21

    opravdu dobry kolac!! dekuji za recept Pekla jsem ale take na velkem plechu, testo je pak nizsi a my to tak mame radi. Bohate na nej toto mnozstvi vystaci.

  • JanaDe
    JanaDe | 3. 10. 2011 14:47

    Něco takhle dobrýho už jsem dlouho nejedla. Musela jsem ho upéct na velkém plechu, protože mám jen menší a do kulaté formy 25 cm se mi to zdálo moc. Než stihnul vychladnout zmizela skoro půlka. :-D A nádherně voní. Dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Svačina Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr krupice Hrušky Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát se zeleninou, masem a dresingem

Těstovinový salát se zeleninou, masem…

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Výborné domácí Koka sušenky

Výborné domácí Koka sušenky

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
25
Kulajda
Kulajda
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…
18
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, které postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

Velký třesk před obnovenou premiérou Plesu upírů: Producent Janeček vyrazil Vojtka! Po 15 letech

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč II.
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový kompot
Hruškový kompot
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact