• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč na velký plech
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč na velký plech

autor: Marsee
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč na velký plech
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      lžíce skořice
    • 125
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml podmáslí
  • Náplň
    • 1
      kg hrušky
    • 150
      g vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • 75
      g cukr
    • skořice
    • smetana

Postup přípravy receptu

1
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Na těsto smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, van. cukr, skořici , olej a podmáslí. Uhněteme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.
2
Těsto posypeme hruškami, cukrem se skořicí, ořechy a dáme na 20 min. péct do 200°C.
3
Po 20 minutách vyndáme, polijeme smetanou a vrátíme zpět na cca 15 - 20 min. Místo hrušek je možné použít jablka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velký piškotový korpus

Velký piškotový korpus

Velký ořechový dort

Velký ořechový dort

Jablečný koláč na plech s drobenkou

Jablečný koláč na plech s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • evatp | 28. 6. 2014 12:53

    Koláč je výborný! Jen jsem se bála jak bez těch vajec, tak jsem tam 3 vrzla...Je opravdu moc dobrý, doporučuji! ;-)

  • Marcela Žihlová | 10. 11. 2009 17:11

    Ve všem vejce nejsou potřeba, těsto drží i bez nich. Ale každému chutná něco jiného. Třeba má rodina tento koláč sní na posezení :)

  • ladislava staffenová | 14. 10. 2009 14:16

    Já se držela přesně receptu, jen jsem dala směs hrušek a jablek, dala kefír a nemělo to chybu

  • Lenka H. | 14. 10. 2009 09:36

    Musím se smát, mám stejnou zkušenost jako Anna. Dodala jsem vejce, díky té skořici je těsto divně tmavé a u nás koláč uspěl až s dávkou šlehačky a trochou rybízového džemu.Ale opakovat již nebudu...

  • Anna Vobroučková | 13. 10. 2009 13:39

    Pekla jsem koláč v pátek,rodině to dá se říct chutnalo .V těstě mi chyběly vejce,tak jsem tam 2 dala.Na pohled není koláč moc líbivý,i přes to se snědl.Dávám malou 1.

  • Marcela Žihlová | 8. 10. 2009 14:17

    Ano ta smetana na tom nádherně zkaramelizuje a pak je to vynikající :)

  • Eva Kolčavová | 5. 10. 2009 15:21

    Vynikající, nemělo to chybu. Přilévání smetany během pečení mi přišlo trošku zvláštní, ale koláč je potom krásně vláčný a smetana se pěkně vypeče. doporučuji a dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Září Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrušky Podmáslí Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Smetana Vanilkový cukr Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
13
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč na velký plech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact