• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč II.
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč II.

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g máslo
    • 5
      lžíce voda
    • sůl
    • 1
      lžička skořice Mletá
    • mandlové lupínky - loupané
    • 50
      ml káva
    • 50
      ml smetana
    • 2
      vejce
    • 60
      g cukr
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 4
      hrušky

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme se špetkou soli a kypřícím práškem. Přidáme na vločky nakrájené máslo a vodu. Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na 1 hodinu chladit. Rozmícháme kávu, smetanu, vejce, cukr, pudinkový prášek a skořici.
2
Oloupané hrušky nakrájíme na tenké plátky. Z těsta vyválíme plát (asi 0,5cm), kterým vyložíme vymazanou formu. Zvýšíme okraje asi na 2 cm. Těsto několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 °C asi 15 minut a pak necháme vychladnout.
3
Na předpečené těsto poklademe hrušky až po okraj korpusu, zalijeme je kávovou smetanou a posypeme lupínky. Pečeme dalších 25-35 minut dozlatova. Před podáváním necháme vychladnout. Pokud koláč vydrží do druhého dne, křehké těsto zvláční.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová | 3. 10. 2009 16:14

    Tak jsem zkoušela podruhé, těsta jsem udělala malinko víc a dala to na normální plech a hrušky i náplň rovnou a bylo to fajn.

  • Šárka Rudlová | 26. 9. 2009 13:00

    Pekla jsem též v dortové formě a jelikož mi při pečení spadl jeden okraj, náplň pak malinko zatekla pod koláč a ten se špatně krájel, jinak ale moc dobré, určitě zkusím znovu!

  • Olga Hefertová | 27. 8. 2007 11:39

    Vyzkoušela jsem a udělala jsem základní chybu. Protože nemám kulatou formu na koláč, použila jsem dortovou a tak se stalo, že většina tekuté směsi mi z formy vytekla. Možná by bylo lepší smetanu i vejce ušlehat, aby směs nebyla úplně vodnatá a udržela se v hruškách. Jinak chuťově byl dobrý. Hodnotím za 2.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrušky Káva Mandlové lupínky - loupané Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Smetana Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Ořechoví šnečci - rychle a chutně
Ořechoví šnečci - rychle…
23
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
18
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
18
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hruškový crumble s perníkem
Hruškový crumble s perníkem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový džem se zázvorem
Hruškový koláč
Hruškový koláč
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s vanilkovým medem
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact