• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hruškový koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hruškový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g hladká mouka
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 800
      g hrušky
    • 50
      g vanilkový cukr
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Středně velkou koláčovou formu vytřeme máslem a lehce poprášíme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Na vál prosijeme mouku přidáme máslo a 4 lžíce vody. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout.
3
Oloupané hrušky nakrájíme na plátky. Těsto rozválíme na sílu 1 cm, přesuneme do formy a propícháme vidličkou. Poklademe hruškami, posypeme cukrem se skořicí a upečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté kuchaře

Podzimní hruškový koláč pro srdnaté…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 12. 10. 2011 11:27

    Tak musela jsem přidat 1 vajíčko,trochu kypřícího prášku,zdvojnásobit dávku a více vody,pak těsto bylo vláčnější a lepší!

  • Ivan | 25. 11. 2007 22:48

    Tak holky co takhle vejce, prasek do peciva a baking soda? Uf, Uf.Prece i do knedliku je to potreba a kolac je trochu narocnejsi.

  • markéta | 17. 8. 2007 21:15

    Připojuji se k Radce a Nikol, koláč se ani v podstatě nespojí, trochu mi to připadá že tam musí něco chybět.

  • viera | 12. 9. 2005 14:55

    ja som cesto urobila kysnuté a bolo to výborné Ďakujem za inspiráciu doteraz som robila len jablčnik

  • Radka Zezulova | 13. 7. 2004 15:29

    Pokusila jsem se kolac vyrobit, no snedli jsme ho, ale musim rict opravdu udelat testo opravdu zazrak!!! Muzete nejak poradit jak udelat testo, aby se nedrolilo. A reaguji tez na prispevek Nikol vice mouky a masla je asi opravdu nutne....

  • Nikol | 30. 6. 2004 08:04

    Včera jsen koláč dělala. Kdybych měla rozválet tu kuličku těsta na 1 cm, tak z toho mám placičku tak na dlaň. Minimálně zdvojnásobit množství. Je normální, že těsto je po upečení tvrdé? Jinak docela chutné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrušky Máslo Skořice Sůl Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Chilli con carne V.

Chilli con carne V.

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
34
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
29
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
22
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
21
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Hruškový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact