• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
Napište svůj komentář k receptu

Hrušková povidla II.

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrušková povidla II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg hrušky
    • 500
      g jablka
    • 500
      g cukr krupice
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      balíček petosa
    • 1
      balíček petol

Postup přípravy receptu

1
Z hrušek a jablek odstraníme jádřince a umeleme na masovém strojku.
2
Přidáme kyselinu citronovou a dusíme, až začnou houstnout, přidáme 3/4 z množství cukru a znovu dusíme.
3
Zbytek cukru smícháme s petosou a přidáme ke zhoustlým povidlům a ještě několik minut povaříme.
4
Doplníme petolem, který rozpustíme v trošce vody a procedíme přes cedníček. Povidla ještě krátce necháme přejít varem a plníme do suchých sklenic.
5
Naplněné sklenice bez víček dáme do teplé trouby, aby se na povrchu utvořil škraloup, potom zavíčkujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Hrušková bryja s plackami

Hrušková bryja s plackami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 30. 8. 2008 23:54

    povidla jsou dobrá, ale příliš dlouho se vaří a z takového množství čerstvého ovoce nakonec byly 4 malé skleničky.Tak jsem je ozdobila cervenou kosteckou a obvazala provazkem a mam z nich radost jako z takovych poctivych zaslouzenych soliteru!

  • Daniela Burdová | 17. 9. 2007 15:07

    Ano, pektogel je náhrada za petosu a petol. Ale myslím, že ho není vůbec potřeba použít, jablka a kyselina citrónová želírují dostatečně a když necháte povidla zaschnout v troubě neměly by se kazit.

  • Věra Petříková | 26. 9. 2006 09:59

    Problém je, že petosa se již dávno nevyrábí a petol také ne. Vyrábí se pektogel a spousta dalších přípravků, ale nikdo se nedoví, jestli je to náhrada za petosu , či je to něco jiného. A teď, babo raď!

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Ovoce Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hrušky Jablka Kyselina citronová Petol Petosa
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Krůta po americku

Krůta po americku

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

271
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
112
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
59
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
58
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
52
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

  • Recepty.cz
  • Hrušková povidla II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact