• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hroznový dort
Napište svůj komentář k receptu

Hroznový dort

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hroznový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 80
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • pečící papír
  • Mandlový krém
    • 40
      g máslo
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 40
      g mandle
    • 1
      lžička hladká mouka
  • Poleva
    • 100
      ml šťáva z hroznů v nouze z jablek
    • 40
      g cukr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml sladká smetana
    • 1
      ks citronová šťáva
  • Obloha
    • 400
      g hroznové víno

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto. T. j. studené máslo nakrájíme na kousky do mouky, přidáme ostatní a rychle zpracujeme těsto, které dáme ztuhnout do ledničky. Teplé těsto se lepí.
2
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení, těsto rozválíme, vyložíme jím formu + 2-3 cm okraj. Dno na několika místech propícháme vidličkou.
3
Na krém ušleháme máslo a cukr do pěny, zašleháme vejce a vmícháme mouku a mandle. Krémem potřeme korpus. Poklademe kuličkami omytého okapaného vína.
4
Na polevu smícháme všechny přísady, nalijeme do formy na víno a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C ve střední části trouby asi půl hodiny.
5
Tento dort je dobrý i vlažný. Když jej přizdobíte šlehačkou, chybu neuděláte :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hroznový kompot s cherry nádechem

Hroznový kompot s cherry nádechem

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Osvěžující švestkový dort / řez

Osvěžující švestkový dort / řez

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 30. 9. 2007 22:35

    Hm, vypada velmi zajimave, neumim si predstavit co udela hroznove vino pri peceni, tak to asi budu muset vyzkouset :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hroznové víno Mandle Máslo Moučkový cukr Pečící papír Sladká smetana Šťáva z hroznů Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Pomerančová bábovka II.

Pomerančová bábovka II.

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Česnekové řízky na smetaně

Česnekové řízky na smetaně

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

187
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
173
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
106
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
74
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
45
Chlebíčky s koprovo-špenátovou pomazánkou
Chlebíčky s koprovo…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Hroznový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact