• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hroznový dort
Napište svůj komentář k receptu

Hroznový dort

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hroznový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 80
      g máslo
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • pečící papír
  • Mandlový krém
    • 40
      g máslo
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 40
      g mandle
    • 1
      lžička hladká mouka
  • Poleva
    • 100
      ml šťáva z hroznů v nouze z jablek
    • 40
      g cukr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 500
      ml sladká smetana
    • 1
      ks citronová šťáva
  • Obloha
    • 400
      g hroznové víno

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí na těsto vypracujeme křehké těsto. T. j. studené máslo nakrájíme na kousky do mouky, přidáme ostatní a rychle zpracujeme těsto, které dáme ztuhnout do ledničky. Teplé těsto se lepí.
2
Dortovou formu o průměru 24 cm vymažeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení, těsto rozválíme, vyložíme jím formu + 2-3 cm okraj. Dno na několika místech propícháme vidličkou.
3
Na krém ušleháme máslo a cukr do pěny, zašleháme vejce a vmícháme mouku a mandle. Krémem potřeme korpus. Poklademe kuličkami omytého okapaného vína.
4
Na polevu smícháme všechny přísady, nalijeme do formy na víno a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C ve střední části trouby asi půl hodiny.
5
Tento dort je dobrý i vlažný. Když jej přizdobíte šlehačkou, chybu neuděláte :-))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hroznový kompot s cherry nádechem

Hroznový kompot s cherry nádechem

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Osvěžující švestkový dort / řez

Osvěžující švestkový dort / řez

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 30. 9. 2007 22:35

    Hm, vypada velmi zajimave, neumim si predstavit co udela hroznove vino pri peceni, tak to asi budu muset vyzkouset :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Hroznové víno Mandle Máslo Moučkový cukr Pečící papír Sladká smetana Šťáva z hroznů Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Bruselské hovězí - minutka

Bruselské hovězí - minutka

Smažený sýr v těstíčku

Smažený sýr v těstíčku

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

169
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
61
Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem
Špagety s rukolou…
59
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem
Telecí roláda s jablky,…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Hroznový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact