• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hrnkové knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Hrnkové knedlíky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hrnkové knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks rohlík
    • sůl
    • sníh z bílku
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mléko, žloutky, trochu soli a dobře promícháme. Pak přidáme mouku, na kostičky nakrájené rohlíky nebo housky opět promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Mezitím vymastíme 4 hrnky sádlem až pěkně nahoru. Těsto nalijeme do výše 3/4 každého z nich. Postavíme do kastrolu s vodou (voda musí sahat tak 2 cm od horního kraje), přikryjeme poklicí a až se voda začne vařit, vaříme PŘESNĚ 33 minut!!! Hrnky vyndáme a necháme chvíli zchladit, aby šly vyklopit. A pak už běžným způsobem rozkrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

Hrnkové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Fikina63 | 6. 2. 2020 20:56

    Knedlíky jsou výborné. Jen jsem dala jen jeden rohlík a hrnečky jsem přikryla alobalem jó a dala trošku prášku do pečiva. Knedlíky rychlé a moc dobré. Doporučuji. Foto dodám.

  • MílaO. | 9. 4. 2016 13:03

    Tento recept má chybu, je špatně opsán z předlohy. Voda v kastrolu má sahat hrnkům pouze po spodní část ucha, pokud to bude 2 cm pod okraj hrnku, může vám voda při varu našplíchat do hrnků s těstem. Jinak jsou tyto knedlíky skvělé, vařím je podle receptu z kalendáře Dámského klubu Frekvence 1 už asi 20 let.

  • Veronika | 29. 12. 2015 22:58

    Dosud jsem knedliky doma moc nedelala, jednak kvuli dlouhe priprave taky proto, ze o ne s manzelem prilis nestojime. Az kdyz jsem sezvala rodinu na veceri a rozhodla se pro svickovou, narazila jsem na tenhle recept a muzu vrele doporucit. fajnsmekrum i totalnim kulinarskym analfabetum ;-) chutnaji mi daleko vice nez ty kynute varene primo ve vode. Tyhle by se daly jist i samotne :-)

  • milanpancho | 8. 7. 2013 09:47

    Je dobré přidat KPP.

  • JASI | 7. 5. 2013 17:28

    Super!!!!! Tak tenhle recept nemá chybu, úplně jednoduchý a přitom skvělý. :-)) Taky mám ráda pestros barev, přikláním se k doplnění bylinkama. :-)

  • samulka
    samulka | 4. 12. 2012 16:43

    Moc dobre diky

  • sarka rudlova | 4. 12. 2012 14:49

    Super, taky už jiné nevařím. Dneska jsem vařila ze dvou dávek, měla jsem 5 hrnečků (každý knedl 5 plátků), akorát mi došlo mléko, takže jsem přidala i vodu a vajíčka jsem dala stejně jen 2 (knedlíky byly i tak dobré, možná nebyly tak nadýchané, ale chuťově dobré).

  • Petra | 21. 9. 2012 20:20

    Skvělé knedlíky, už skoro nevařím jiné!! :-) :-\

  • Betty1234 | 10. 1. 2012 13:10

    Velmi chutné a snadné knedlíky.

  • Betty1234 | 10. 1. 2012 13:09

    Díky za VÝBORNÝ recept. Dělala jsem poprvé a povedly se. Do směsi jsem přidala nasekanou mraženou petrželku = mají hezkou barvu. Dělala jsem pro 2 osoby = z polovičního množství = a z každého hrnečku mi vyšlo 5 plátků knedlíku. Vařila jsem přikryté hrnky alobalem a přesně 33 minut. Ještě 1x DÍKY. O:-)

  • bajca1 | 1. 1. 2011 23:22

    super knédle .....opravdu se daj jíst i samotný moc děkuji za recept odteď jedině tyhle hrnkové jsou vynikající a rychlé :)

  • jana h | 8. 12. 2009 01:39

    omlouvam se, omylem jsem ohodnotila za 4, ale nemela jsem to v umyslu, bylo by, prosim, mozne hodnoceni vymazat? dekuji

  • Jana Kudrová | 7. 12. 2009 18:42

    Opravdu výborné, rychlé, byly dobré i druhý den. Dávám za 1!

  • Rudolf Frank | 7. 2. 2009 21:30

    Též jsem vyzkoušel,jsou opravdu vinikající nejraději je mám samotné.

  • Simča B. | 10. 10. 2008 16:39

    I když jsem je osolila jen málo, byly velmi dobré, dávám 1. Moc díky za recept, ukládám si ho do oblíbených.

  • Honzik | 25. 11. 2007 17:29

    Přikryjte si hrnečky alobalem, každý zvlášť, to je důležitá věc. A zkuste do těsta nastrouhat na jemno trošku mrkve, je to pak i pastva pro oči! A pokud jsou knedlíky tužší tak musíte zadělat ŘIDŠÍ těsto, to je přeci klasická věc :)

  • Megi | 22. 8. 2007 15:10

    Jsou to dobré knedlíky akorát mi přišly trošku tužší.A s tou solí je to pravda.Bála jsem se to tolik osolit ale udělala jsem chybu.Potřebují skutečně 2x více soli.Ale jinak jsme byli já i přítel spokojení

  • Lew | 3. 3. 2007 15:33

    Jsem nadšená a můj manžel, který neměl rád moje knedlíky (i když podle mě byly dobré - z pytlíku, s přidáním vajíčka a rohlíků), byl přímo uchvácen. Díky

  • karina | 1. 3. 2006 03:38

    tak to se teda povedlo a reknu vam ze to bylo mooooooooooc mnam,jenom doporucuji

  • Petra | 22. 2. 2006 12:14

    Používám stejné množství ingrediencí jen nedělám sníh, dávám celá vejce a půl sáčku kypřícího prášku. Hrnky mažu máslem. Do kastrolu dávám vodu asi tak do 1/3 výšky hrnku, aby nesmočila knedlíky a vařím min. 40 od postavení na plotnu. Jsou opravdu vynikající. Občas přidám i petrželovou nať nebo 1:1 s celozrnou moukou, ale to pak dám celý kypřící prášek.

  • marcela slamdeckova | 14. 8. 2005 01:44

    Knedliky jsem vyzkousela,povedly se a jsou moc dobre...jen se mi do hrnicku dostala voda co se odparovala z poklice.Co s tim??

  • Petra Čaníková | 26. 5. 2005 11:43

    Tyto knedlíky dělala už moje babička.Jsou super,jednoduché a jako dětem nám nejvíce chutnaly samotné.mohu jen doporučit!

  • Ladislava Adamcová | 18. 5. 2005 20:24

    mám vyzkoušeno a je to super

  • Eva z MB | 18. 5. 2005 19:52

    a ješě dodatek: do toho hrnce s vodou je dávám až voda vře, ale hlavně se MUSÍ ZAKRÝT POKLICÍ A VŮBEC NEOTVÍRAT PO CELOU DOBU VAŘENÍ!!!! :) :)

  • Eva z MB | 18. 5. 2005 19:51

    na hrnek mouky a mléka dávám jeden rohlík a jeden žloutek, HLAVNĚ SE TO MUSÍ HODNĚ HODNĚ MOC OSOLIT. prostě osolit tak jak si myslíte že by to mělo být, a pak ještě jednou tolik. Nebojte se, nebudou přesolené, ale budou "nadýchané a mňam " :) :) dělám hrnkové knedlíky už asi sto let a ke všemu :) s obyčejnými už se nezdržuju (blbě kynou, praskají,nebo se zdrcnou :) :) dobrou chúť

  • Jana Tichá | 18. 5. 2005 18:17

    Tak to je tak divný, že si to koleduje o vyzkoušení:-)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Mléko Rohlík Sníh z bílku Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
22
Bramborový guláš III.
Bramborový guláš III.
22
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Hrnkové knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact