• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém s krutony
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový krém s krutony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 300
      g mražený hrášek 2 sáčky hrášku Nowaco
    • 75
      g pórek
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • sůl
    • pepř mletý
    • zeleninový vývar
    • máslo
    • celozrnný chléb na krutony

Postup přípravy receptu

1
Na másle orestujete porek, ale ne moc do tmava. Přidáte hrášek a hned zalijete vývarem. Vývaru ne moc, aby polévka nebyla moc řídká. Vařit zhruba jen 5-6 minut, aby hrášek neztratil svou barvu. Poté rozmixujete tyčovým mixérem co nejvíc a zcedíte přes co nejjemnější sítko.
2
Scezenou polévku ochutíme solí a pepřem a přilejeme smetanu a našleháme tyčovým mixérem. Krátce povaříme, odstavíme a vmícháme kousek chlazeného másla. Na plech s pečícím papírem nakrájíme celozrnný chléb a dáme asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 stupňů. Polévku ihned servírujeme s připravenými krutony.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hráškový krém

Hráškový krém

Žampionový krém s krutony

Žampionový krém s krutony

Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy

Chřestovo-hráškový salát s japonskými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 20. 3. 2016 11:02

    Je fantasticky. I kdyz pochybuju, ze to do partnera dostanu, ale co, dame si s dcerkou :-) Diiiky :-)

  • Zuta | 21. 7. 2015 20:15

    Příjemný recept bez nesehnatelných surovin typu pancetta apod. :) s mírnou úpravou vařím poněkolikáté, miluju sladkou chuť hrášku :)

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 15:20

    Výborná máslovo-smetanová jemná chuť O:-) Rychlá příprava, krásná barva. Necedím, mám ráda kousky, nechci jen vodu. Příště přidám 3 stroužky česneku.

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:16

    :-P

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:16

    Výborná, jemně máslovo smetanová chuť O:-) . Rychlá příprava, krásná barva. Neředím, kousky mi nevadí. Přidávám česnek.

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:13

    Výborná, jemně smetanovo máslová chuť O:-) . Rychlá příprava, krásná barva. Neředím, kousky mi nevadí. Přidávám česnek.

  • agentkamakepeaceova
    agentkamakepeaceova | 19. 4. 2015 12:10

    Výborná, jemná, máslovo-smetanová chuť. Rychlá příprava, krásná barva. Necedím, kousky mi nevadí, nechci jen vodu. Přidám česnek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnný chléb Máslo Mražený hrášek Pepř mletý Pórek Smetana ke šlehání Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Celerové placičky

Celerové placičky

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Hrách a kroupy

Hrách a kroupy

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

61
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
50
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
48
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
41
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový krém
Hráškový krém
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bábovka s bílou čokoládou
Hrnečková bublanina
Hrnečková bublanina
  • Recepty.cz
  • Hráškový krém s krutony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact