• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hráškový falafel s pečenými batáty
Napište svůj komentář k receptu

Hráškový falafel s pečenými batáty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
Hráškový falafel s pečenými batáty
5fotografií
Nahrát fotku
 

Dozlatova opečené placky ze směsi hrášku a voňavého koření si určitě hned oblíbíte. V kombinaci se sladkými batáty totiž chutnají báječně. Dejte si k nim cizrnový hummus a pokrm s příchutí exotiky bude dokonalý.

Suroviny

4 porce
  • Falafel
    • 120
      g hrách zelený loupaný půlený
    • 350
      g mražený hrášek
    • 1
      hrst koriandr čerstvý, najemno nasekaný
    • 1
      lžička římský kmín
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce škrobová moučka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks batáty
    • slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Hrách rozmixujte v suchém mixéru na jemnou mouku. Přidejte rozmražený hrášek, koriandr, římský kmín, olej, citronovou šťávu, chilli a prolisovaný česnek a ještě krátce promixujte, až bude hrášek rozmixovaný nahrubo. Do směsi vmíchejte škrob, osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Namočenýma rukama tvořte malé placičky asi 1,5 cm silné a opékejte je na rozpáleném grilu nebo pánvi po obou stranách dozlatova. Můžete použít i friťák.
3
Batáty dobře omyjte a nakrájejte na měsíčky. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20 minut.

RADA: 6 tipů, jak připravit batáty

4
Tip: Podávejte s hummusem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Falafel ala dadas

Falafel ala dadas

Chlebové placky s hráškem

Chlebové placky s hráškem

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Česnek Chilli Citronová šťáva Hrách Koriandr Mražený hrášek Olej Pepř mletý Římský kmín Škrobová moučka Slunečnicový olej Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Dýňový koláč

Dýňový koláč

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Dalamánky

Dalamánky

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

53
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
48
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
43
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
42
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
42
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

Štěpánka Fingerhutová se vdala! Je z ní paní Ligas

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Hráškové rizoto
Hráškové rizoto
Hráškovo pórkový krém
Hráškovo pórkový krém
Hráškový krém
Hráškový krém
Hráškový krém s krutony
Hráškový krém s krutony
Hráškový prívarok (přívarek)
Hráškový prívarok (přívarek)
  • Recepty.cz
  • Hráškový falafel s pečenými batáty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact