• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co sladkého upéct na víkend? Vsaďte na tradiční moučník v podobě hraběnčiných řezů. Podle receptu časopisu F.O.O.D. si na nich dozajista pochutná celá rodina.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 450
      g mouka polohrubá
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo změklé
    • 800
      g jablka
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      hrst vlašské ořechy
    • 150
      g cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby se spojily, a poté rukama vypracujte těsto. Pracujte rychle a těsto nijak zvlášť nehněťte. Jakmile budete mít kompaktní, hladké, lehce drolivé těsto, udělejte z něj kouli, zabalte ji do fólie a uložte na hodinu do ledničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo a promíchejte se skořicí a nasekanými ořechy. Z bílků vyšlehejte sníh, přisypte moučkový cukr a ušlehejte pevnou hmotu.

RADA: Šlehání sněhu

3
Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozkrojte na třetiny, dvě třetiny nastrouhejte nahrubo na plech. Na těsto rozprostřete jablkovou směs, na ni rozetřete sníh a navrch nastrouhejte zbytek těsta. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut, povrch koláče by měl zrůžovět. Nechte ho vychladnout a pak krájejte na řezy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy

Jablečný závin s kardamomem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jablka Máslo Mouka Prášek do pečiva Skořice Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Voňavé anglické kapsy

Voňavé anglické kapsy

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

219
Kachna s rozinkovým zelím
Kachna s rozinkovým zelím
94
Míchaná vejce s avokádem
Míchaná vejce s avokádem
58
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
40
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
36
Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)
Bramborovo-sýrové…

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hradecké koule
Hradecké koule
Hradecké kyselo
Hradecké kyselo
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact