• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co sladkého upéct na víkend? Vsaďte na tradiční moučník v podobě hraběnčiných řezů. Podle receptu časopisu F.O.O.D. si na nich dozajista pochutná celá rodina.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 450
      g mouka polohrubá
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g cukr krupice
    • 200
      g máslo změklé
    • 800
      g jablka
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      hrst vlašské ořechy
    • 150
      g cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Oddělte bílky od žloutků. Do velké mísy nasypte mouku s práškem do pečiva, přidejte cukr, pokrájené změklé máslo a žloutky. Suroviny promíchejte, aby se spojily, a poté rukama vypracujte těsto. Pracujte rychle a těsto nijak zvlášť nehněťte. Jakmile budete mít kompaktní, hladké, lehce drolivé těsto, udělejte z něj kouli, zabalte ji do fólie a uložte na hodinu do ledničky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Jablka oloupejte, nastrouhejte nahrubo a promíchejte se skořicí a nasekanými ořechy. Z bílků vyšlehejte sníh, přisypte moučkový cukr a ušlehejte pevnou hmotu.

RADA: Šlehání sněhu

3
Plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozkrojte na třetiny, dvě třetiny nastrouhejte nahrubo na plech. Na těsto rozprostřete jablkovou směs, na ni rozetřete sníh a navrch nastrouhejte zbytek těsta. Plech dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 40 minut, povrch koláče by měl zrůžovět. Nechte ho vychladnout a pak krájejte na řezy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Jablečný závin s kardamomem a vlašskými ořechy

Jablečný závin s kardamomem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jablka Máslo Mouka Prášek do pečiva Skořice Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

45
Porn Star Martini
Porn Star Martini
34
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Lovošská topinka
Lovošská topinka
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hradecké koule
Hradecké koule
Hradecké kyselo
Hradecké kyselo
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact