• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 39
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň 1
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • Náplň 2
    • 2
      ks jablka
    • rozinky
    • oříšky
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout.
2
Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru.
3
Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 8. 11. 2017 06:12

    Te naplne musi byt vic aspon o dvakrat tolik. jinak vyborny rez.

  • Katarína | 25. 11. 2007 08:24

    Výborný koláč! Ale do cesta som musela pridať 1 žĺtok, nechcelo sa mi spojiť a použila som 2 tvarohy a podstatne viac jabĺk. Moji hostia boli nadšení!

  • Slávka Loderová | 11. 7. 2007 14:55

    Paní Komůrková, vrelá vdaka za vynikajúci koláčik. Piekla som ho už asi 5x a chystám sa znova. Ked nemám zrovna jablká, dám iné ovocie, ale vačšinou sa držím originálu. Ešte raz dakujem.

  • Tinuška | 5. 7. 2007 23:21

    Jsem začátečník,takže jsem si přečetla všechny recepty pod názvem "hreběnčiny řezy apod." a pak si z každého vzalo to nejlepší.A protože je znám od kámarádky tak jsem věděla,že musím udělat hned ze dvou dávek dva plechy.Cukru jsem samozřejmě dala jen 100g a těsto mi také nešlo spojit,tak jsem dala navíc asi tři lžíce mléka a bylo to!Nesnáším válení,takže ztuhhnout do lednice a pak nastrouhat na plech.Do vrchního dílu jsem přisipala kakao kvůli barvy.Dala jsem tvaroh s rozinkami a rumem a meruňky z kompotu.Jen se mi neudělal vůbec sníh,ikdyž jsem tam dala špetku soli.Asi prý proto,že jsem je šlehala el.šlehačem.Na chuti to ale nebylo vůbec poznat!!! Nejlepší koláč na světě!!!! 1+++

  • Hana Rožníčková | 1. 12. 2006 12:04

    Já těsto zpracovávám na vále.

  • Anonym | 1. 12. 2006 11:35

    dobrý den, chtěla bych dneska zkusit poprvé nějakou buchtu pro maminku ke svátku. chtěla bych se zeptat, zda se suroviny na těsto smíchají jen v ruce nebo ve velkém šlehači. děkuji za odpověď

  • růžička | 17. 11. 2006 12:49

    je to mooooooooc dobré

  • Marie Dadajová | 17. 5. 2006 16:51

    je to super moučníkKombinace jablek a tvarohu je úžasná.když se tam dají rozinky vrumu nemá to chybu.Dávám 1 se třemi hvězdičkami.

  • Marcela | 1. 3. 2006 10:09

    Opravdu výborné, trošku práce se vyplatí. Použila jsem vyšší pekáček a do náplně dva tvarohy a přidala vanilkový pudink. Povedlo se.

  • Alena H. | 20. 2. 2006 08:23

    Vynikající řezy - všem nám moc chutnaly.

  • Pavlína Svitáková | 16. 2. 2006 08:04

    Jsou to výtečné řezy !! Dávám 1.

  • Martina S. | 10. 2. 2006 15:21

    Hraběnčiny řezy jsou v naší rodině oblíbené, tento recept nás nadchl úplně nejvíc. Příště zkusím jako Jarka s dvěma tvarohy a s více jablky. Moc dobré.

  • ladislava leonovicova | 31. 1. 2006 13:36

    moc dobry moučnik.

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 19:23

    Moc dobré! Budu muset péci častěji. Dala jsem pro jistotu méně jablek, ale příště nebudu šetřit. Dávám jedničku.

  • Lenka | 16. 9. 2005 20:22

    po těhle Hraběnčiných řezech se může celá moje rodina utlouct. Nevydrží do druhého dne. Už jsem vyzkoušela mnoho různých receptů, ale tenhle jednoznačně vede. Vřele doporučuji!

  • Jarka | 9. 11. 2004 06:39

    výborná buchta,dala jsem ale 2 tvarohy a jablek cca 12 ks,rozinky přelila vřelou vodou a pak namočila do rumu

  • Anonym | 10. 9. 2004 11:34

    Výsledek stál za tu práci.

  • Anonym | 9. 7. 2004 13:08

    Je to opravdu moc dobré,ale jablek jsem dala víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Oříšky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Linecké banánky

Linecké banánky

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
61
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
23
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact