• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčiny řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 39
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Náplň 1
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 1
      ks žloutek
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • Náplň 2
    • 2
      ks jablka
    • rozinky
    • oříšky
  • Sníh
    • 5
      ks bílek
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Z přísad zpracujeme těsto, 2/3 těsta rozválíme a namačkáme na plech, 1/3 těsta si odložíme do lednice ztuhnout.
2
Na těsto namažeme tvarohovou náplň, na ni dáme vrstvu nastrouhaných jablek, která můžeme posypat skořicí, rozinkami, nahrubo nasekanými oříšky, na to rovnoměrně rozetřeme ušlehaný sníh z bílků a cukru.
3
Úplně navrch nastrouháme na hrubém struhadle 1/3 těsta z lednice a pečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 8. 11. 2017 06:12

    Te naplne musi byt vic aspon o dvakrat tolik. jinak vyborny rez.

  • Katarína | 25. 11. 2007 08:24

    Výborný koláč! Ale do cesta som musela pridať 1 žĺtok, nechcelo sa mi spojiť a použila som 2 tvarohy a podstatne viac jabĺk. Moji hostia boli nadšení!

  • Slávka Loderová | 11. 7. 2007 14:55

    Paní Komůrková, vrelá vdaka za vynikajúci koláčik. Piekla som ho už asi 5x a chystám sa znova. Ked nemám zrovna jablká, dám iné ovocie, ale vačšinou sa držím originálu. Ešte raz dakujem.

  • Tinuška | 5. 7. 2007 23:21

    Jsem začátečník,takže jsem si přečetla všechny recepty pod názvem "hreběnčiny řezy apod." a pak si z každého vzalo to nejlepší.A protože je znám od kámarádky tak jsem věděla,že musím udělat hned ze dvou dávek dva plechy.Cukru jsem samozřejmě dala jen 100g a těsto mi také nešlo spojit,tak jsem dala navíc asi tři lžíce mléka a bylo to!Nesnáším válení,takže ztuhhnout do lednice a pak nastrouhat na plech.Do vrchního dílu jsem přisipala kakao kvůli barvy.Dala jsem tvaroh s rozinkami a rumem a meruňky z kompotu.Jen se mi neudělal vůbec sníh,ikdyž jsem tam dala špetku soli.Asi prý proto,že jsem je šlehala el.šlehačem.Na chuti to ale nebylo vůbec poznat!!! Nejlepší koláč na světě!!!! 1+++

  • Hana Rožníčková | 1. 12. 2006 12:04

    Já těsto zpracovávám na vále.

  • Anonym | 1. 12. 2006 11:35

    dobrý den, chtěla bych dneska zkusit poprvé nějakou buchtu pro maminku ke svátku. chtěla bych se zeptat, zda se suroviny na těsto smíchají jen v ruce nebo ve velkém šlehači. děkuji za odpověď

  • růžička | 17. 11. 2006 12:49

    je to mooooooooc dobré

  • Marie Dadajová | 17. 5. 2006 16:51

    je to super moučníkKombinace jablek a tvarohu je úžasná.když se tam dají rozinky vrumu nemá to chybu.Dávám 1 se třemi hvězdičkami.

  • Marcela | 1. 3. 2006 10:09

    Opravdu výborné, trošku práce se vyplatí. Použila jsem vyšší pekáček a do náplně dva tvarohy a přidala vanilkový pudink. Povedlo se.

  • Alena H. | 20. 2. 2006 08:23

    Vynikající řezy - všem nám moc chutnaly.

  • Pavlína Svitáková | 16. 2. 2006 08:04

    Jsou to výtečné řezy !! Dávám 1.

  • Martina S. | 10. 2. 2006 15:21

    Hraběnčiny řezy jsou v naší rodině oblíbené, tento recept nás nadchl úplně nejvíc. Příště zkusím jako Jarka s dvěma tvarohy a s více jablky. Moc dobré.

  • ladislava leonovicova | 31. 1. 2006 13:36

    moc dobry moučnik.

  • Jana Tichá | 18. 9. 2005 19:23

    Moc dobré! Budu muset péci častěji. Dala jsem pro jistotu méně jablek, ale příště nebudu šetřit. Dávám jedničku.

  • Lenka | 16. 9. 2005 20:22

    po těhle Hraběnčiných řezech se může celá moje rodina utlouct. Nevydrží do druhého dne. Už jsem vyzkoušela mnoho různých receptů, ale tenhle jednoznačně vede. Vřele doporučuji!

  • Jarka | 9. 11. 2004 06:39

    výborná buchta,dala jsem ale 2 tvarohy a jablek cca 12 ks,rozinky přelila vřelou vodou a pak namočila do rumu

  • Anonym | 10. 9. 2004 11:34

    Výsledek stál za tu práci.

  • Anonym | 9. 7. 2004 13:08

    Je to opravdu moc dobré,ale jablek jsem dala víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Oříšky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

152
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
121
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
84
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
84
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
50
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy - strouhané
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy II.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy podle časopisu F.O.O.D.
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
Hraběnčiny řezy s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Hraběnčiny řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact