• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 450
      g hladká mouka
    • 120
      g cukr
    • 1
      ks hera
    • 4
      vejce
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • vlašské ořechy
    • rozinky a skořice

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, cukru, Hery, 4 žloutků a poloviny prášku do pečiva zaděláme na vále těsto. 1/3 těsta odkrojíme a necháme se v chladničce ztuhnout, aby se dalo strouhat.
2
Zbylé 2/3 těsta rozprostřeme na vymaštěný plech, těsto posypeme nastrouhanými jablky, posypeme ořechy a rozinkami, posypeme skořicí.
3
Z bílků ušleháme sníh a do něj zamícháme 160 g cukru a namažeme na jablíčka a zasypeme postrouhaným těstem s lednice. Pečeme do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Slaný štrůdl - 4 varianty

Slaný štrůdl - 4 varianty

Štrůdl s veganským tvarohem a chia semínky

Štrůdl s veganským tvarohem a chia…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga Zehnalová | 8. 9. 2008 21:29

    Pan Otakar, ja som tiež podobne ako Vy myslela, že nemám správnu stránku, ale keď som sa lepšie prizrela, našla som v riadku kde je česká vlajka heslo RECEPTY a môžete si vybrať.

  • Otakar Novák | 8. 9. 2008 20:48

    Jestli někdo najdete mezi tím dětským oblečením v minibazaru nějaký recept tak dejte vědět

  • karel paty | 8. 9. 2008 19:28

    Paní Di je mi líto, že vás rozladila moje poukázka na jiný program plný dobrých receptů. To je škoda. Naše babičky nenazývaly všechny moučníky štrůdlem, snad calta, caletka, placka, buchta. Štrůdl bylo vždy jen zavinuté těsto naplněné ovoce, ořechy, mákem a pod.A název jídla srnčí svíčková, z toho názvu mám kopřivku i když to nevylučuje, že jídlo je dobré, ale nebude lepší, když tu bude mnohokrát publikované.

  • Di - | 8. 9. 2008 17:00

    Uvařit dobrou svíčkovou - třeba ze srnčího - nebo upéct dobrý hraběnčin štrůdl (naše babičky říkaly štrůdl skoro každé placce s jablky) trochu kuchařského umění vyžaduje. Takže to majstrštyk tak trochu je. Ten despekt tu není na místě. Vím, že tady jsou stovky receptů obyčejných a opakujících se, ale mezi nimi najdete spousty a spousty velmi dobrých a originálních jídel. Ale každý ať si chodí tam, kde se mu líbí.

  • karel paty | 7. 9. 2008 09:25

    Mrkl jsem se na zde doporučované recepty na www.mimibazar.cz a rozhodně to budu dělat mnohem častěji, je tam fůůůůůůůra neotřelých receptů a opravdu, ale opravdu jsem zatím nenašel recept ala hraběnčin štrůdl nebo, že by řezy ? ani srnčí svíčkovou a podobné majstrštyky. Doporučuji vřele

  • Radka Křížová | 6. 9. 2008 10:27

    dnes jsem dělala s tvarohem a borůvkama a vypadá skvěle,dobrý je i s tvarohem a čerstýma jahodama,ale nejvíc se u nás stejně drží klasika v podobě jablek se skořicí,rozinkami a ořechy. cukr do sněhu dávám od oka a zatím se vždycky povedlo. dodávám,že i já to mám už dlouho vystřižené z nějakého časopisu pod názvem jablečný štrůdl,i když u nás se tomu říká řezy

  • Jana Susčíková | 12. 3. 2008 14:59

    Tyto hraběnčiny řezy jsou výborné i s nádivkou ze dvou tvarohů (1/3 těsta se může dát pro urychlení tuhnutí do mrazáku). Recept jsem si vystřihla z nějakého časopisu už před léty a je tam opravdu název Hraběnčin závin. Je to spíše zákusek, dělám polovinu s tvarohem a polovinu s jablky, abych všem vyhověla.

  • Hančí | 12. 1. 2008 18:33

    Já to znám pod názvem Hraběnčiny řezy

  • Rafael | 5. 11. 2005 12:36

    Při zpracování těsta je dobré postupně přilít cca. 1/2 dcl vlažné vody čímž se těsto o hodně lépe vypracovává je vláčnější. Také jsem těsto ochutil trochou nastrouhané limetkové kůry. Na rozměr pečícího plechu jsem si vystřihl pečící papír a na něm těsto vyválel a šoupl na plech. Není třeba další vymašťování plechu. Jinak je recept super.

  • Jirka | 7. 12. 2004 18:17

    Koláč je opravdu dobrý,ale je tam moc cukru.Dal jsem méně do sněhu.

  • Iris | 18. 9. 2004 19:39

    Znám jej ještě pod názvemm Hraběnčin závin - taky nevim proč, když se nemá nic zavinovat. Nicméně je opravdu úúúžasně dobrý!

  • Luisa | 25. 8. 2004 01:11

    Milý pane Karle,nepletu si pojmy,jen jsem se hrdě držela názvu jak mi byl podán,této úžasné záležitosti.Více méně se ke mne taky takhle dostal omylem,kdy mi manžel s náručím jablek sdělil,že by rád štrůdl a já v mražáku nenalezla listové těsto,začala listovat v receptech....a hle štrůdl....a až s těstem na vále zjistila,že není co stáčet...výsledek....úžasný...byť kapánek pracný...a už ti holomci nic jiného nechtějí...Luisa

  • bohumila lokajova | 21. 8. 2004 11:53

    Tento moučnímk znám pod názvem Královský koláč, je opravdu výborný

  • Karel Hradecký | 19. 8. 2004 19:42

    Autorka paní Luisa si plete pojmy, štrůdl je něco jiného. Toto je koláč-moučník, musím říci že vynikající chuti

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Štrůdly
Pokrmy Sladké Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Jablka Prášek do pečiva Rozinky Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušený špenát

Dušený špenát

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Smetanovo-bramborový krém

Smetanovo-bramborový krém

Brampatáčky

Brampatáčky

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki
22
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
17
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact