• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hraběnčin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Hraběnčin koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hraběnčin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      g hera
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka
    • citronová kůra
    • skořice
    • rozinky
    • vlašské ořechy strouhané
    • kakao hořké

Postup přípravy receptu

1
Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, změklé hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v hořkém kakau. Toto těsto dáme do mrazáku zmrznout. Jablka oškrábeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Jablka podlijeme vodou, přidáme cukr, skořici, rozinky, nastrouhanou citrónovou kúru a nasekané vlašské ořechy. Zahříváme, mícháme a posléze rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout.
2
Zbytek světlého těsta nastrouháme nahrubo na struhadle. Plech vymažeme máslem. Nastrouhané světlé těsto nasypeme na plech a zarovnáme, aby bylo všude stejně vysoké. Můžeme trošku přitlačit. Poklademe vychlazenými a rozdrcenými jablky. V ušleháme sníh z bílků a do sněhu přidáme krupicový cukr. Sníh musí být hodně hustý. Rozetřeme jej na jablka a nastrouháme na ně zmrzlé hnědé těsto. Plech dáme do mírně vyhřáté trouby asi 150 °C a pečeme asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Flammekueche aneb Ohnivý koláč

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dasa Novakova | 23. 5. 2007 13:28

    Taky peču, ale na stejné množství mouky dávám jenom 15 dkg cukru a Heru celou. Těsto dělám v robotu, pak se jednoduše rozmaže na plech - ten už nevymazávám ani nevysypávám. Pod jabka dávám ještě tvaroh smíchaný s vajíčkem a vanilkovým cukrem a rozinkami naloženými v rumu. Dokonce jsem teď o víkendu dělala místo jablek s jahodama a byl moc dobrý.

  • Pavla | 23. 5. 2007 11:09

    tak kolac je v troube,vypada a voni to bajecne...Snih se mi povedl,ale cukr jsem do nej zaslehla-to jsem cudla,malinko spadl.

  • renata pan | 28. 1. 2007 17:43

    Taky peču, jen dávám oříšky nahoru s těstem. Mají pak takovou dobrou praženou chuť.

  • Abies Alba | 24. 5. 2006 13:55

    Blanko, právě tohle se mi stávalo taky a manžel jednou ten koláč pekl a cukr do sněhu opatrně vmíchal asi na dvakrát až třikrát. Sníh nespadl, tak to od té doby dělám podle něj. :)

  • Blanka Vaverková | 24. 5. 2006 12:51

    Možná že to bylo tím,jen mi bylo divný,že než jsem dala koláč péct,sníh byl v pořádku a po vyndání z trouby z něj nic nezbylo.Ale budu to zkoušet,dokud se to nepovede,protože jinak je koláč moc dobrý a všem chutnal i bez sněhu.:-)

  • Jana z VM | 24. 5. 2006 07:21

    Já celá léta cukr postupně do sněhu zašlehávám, dělám to tak podle mé maminky, která byla výborná kuchařka a cukrářka, a nikdy se mi nestalo, že by se sníh nevyšlehal nebo spadl.

  • Abies Alba | 23. 5. 2006 16:09

    Blanko, a vmíchala jsi cukr do ušlehaného sněhu z bílků opatrně? Neměl by se zašlehávat. Také doporučuju přidat do bílků před šleháním špetičku soli.

  • Blanka | 23. 5. 2006 14:44

    koláč jsem dělala,ale ten sníh mi spadl a nevím,čím to je.Poradí mi někdo?

  • Lenka | 8. 8. 2005 08:14

    Tento koláč peču velmi často, protože má u Všech velký úspěch. Nepoužívám kakao, ale také vyzkouším. Pekla jsem již i s borůvkou,meruňkou, švestkou nebo tvarohem a vše bylo výtečné. Vřele doporučuji.

  • Jarmila | 30. 11. 2004 11:22

    Recept na těsto mám stejný.3/4 těsta rozválím na vymazaný a moukou vysypaný plech, posypu strouhankou, nastrouhanými jablky (5ks), posypu cukrem, nasekanými ořechy a rozinkami, dáme sníh a zbylé ztuhlé těsto nastrouháme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hera Jablka Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

503
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
179
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
145
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
113
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
72
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Hraběnčin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact