• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí vývar

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
Hovězí vývar
4fotografie
Nahrát fotku
 

Silný hovězí vývar zahřeje, zasytí a postaví vás na nohy, když se zrovna necítíte dobře. V hotové polévce nesmí kromě masa a spousty zeleniny chybět ani noky. Pusťte se s chutí do jídla a uvidíte, jak si díky tomuto pokrmu zpříjemníte den.

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks cibule
    • celer
    • 1
      lžíce sůl
    • pórek 10 cm
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 1
      ks petržel
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      lžička tymián
    • 2
      ks bobkový list
    • nové koření
    • 1
      ks houby žampion
    • pepř celý
    • 1
      ks rajče
    • 1
      kg masové kosti hovězí
  • Polévka s noky
    • celer 1/4
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks petržel
    • 100
      g hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      hrst petrželka
    • maso z vývaru
    • 100
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

1
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče, houbu, cibuli, česnek i koření. Osolte a přiveďte k varu.
3
Teplotu snižte tak, aby se voda jen jemně čeřila, seberte lžící pěnu a nepřiklopené vařte 6–8 hodin.
4
Sceďte. Kořenovou zeleninu nakrájejte a uvařte ve vývaru.
5
Vejce rozšlehejte s mlékem, osolte a vmíchejte mouku.
6
Lžičkou tvořte noky, které uvařte v osolené vodě. Vložte do vývaru i s kousky masa, přidejte nasekanou petrželku, sůl a pepř.

RADA: Jak na poctivý domácí vývar, jak ho připravují šéfkuchaři

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí líčka s kari omáčkou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Česnek Cibule Houby Hrubá mouka Maso Masové kosti Mléko polotučné Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželka Pórek Rajče Sůl Tymián Vejce Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

18
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
14
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Apple pie
Apple pie

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Dusno mezi matkou a dcerou! KONEC DIPLOMACIE, vzdává to Jirešová

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Domi Alagia boduje na Miss: Chci víc než Česko!

Domi Alagia boduje na Miss: Chci víc než Česko!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí špízy s bramborovým salátem
Hovězí šuej ču
Hovězí šuej ču
Hovězí tokáň
Hovězí tokáň
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar / hovězí polévka
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar s vejcem a sýrem
Hovězí vývar se žloutkem
Hovězí vývar se žloutkem
  • Recepty.cz
  • Hovězí vývar
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact